Volledig scherm
© SXC

VC Vlissingen mijdt kunstgras uit voorzorg

VLISSINGEN - Hoewel VC Vlissingen zondag op kunstgras tegen RKAVV speelt in Leidschendam heeft de Zeeuwse zondag-hoofdklasser zijn laatste training toch op natuurgras afgewerkt.

Uit voorzorg, vertelde trainer Ruud Pennings. ,,Want er kwamen vragen uit de spelersgroep waar ik geen antwoorden op had.''

De zorgen komen voort uit een uitzending van televisieprogramma Zembla, woensdagavond. Kunstgras dat is ingelegd met rubber bevat mogelijk kankerverwekkende stoffen. Aan de Irislaan worden daarim dit weekeinde geen wedstrijden op kunstgras gespeeld.

,,We zijn in afwachting van een onderzoek dat in februari bekend wordt'', aldus Pennings. Het is aan de KNVB en de gemeente om zich uit te spreken, om een standpunt in te nemen. Wij zouden graag horen wat we het beste wel en niet kunnen doen.''

Maar daar is het wachten op. Vlissingen speelt zondag op kunstgras in Leidschendam. ,,Moeten wij nu zeggen dat we niet willen spelen? En dan krijgen we van de KNVB punten in mindering. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt.'' Vlissingen zal tegen RKAVV gewoon spelen.

Pennings kan weer beschikken over Khalid El Hattach en Said Bouzambou, die afgelopen zondag tegen Chevremont (3-1-zege) zaalvoetbalverplichtingen hadden bij Oranje. Hoessein Bouzambou is op de weg terug; hij traint al met de groep mee. Dangelo Martien kampt met een blessure aan zijn bovenbeen. Yves Nyemb (werk) en Roycel James (knie) zijn de langdurig afwezigen.

  1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
    column

    Column Barry van der Hooft: Vrouwen

    Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.