Volledig scherm
© Thinkstock

Urmelon Martis matchwinnaar voor FC Axel in derby met Terneuzense Boys

AXEL - Het enige doelpunt van de derby in de tweede klasse A tussen FC Axel en Terneuzense Boys viel zaterdag vlak voor rust.

Urmelon Martis profiteerde van een fout van Boysdoelman Dennis Rijnberg. De aanvaller van Axel sprintte in de diepte op een lange bal, die een gemakkelijke prooi voor Boysverdediger André Siereveld leek te worden. Rijnberg stormde zijn doel uit om de bal weg te schieten, maar kwam te laat.

"André ging er terecht vanuit dat ik de bal zou hebben”, keek de schuldbewuste Rijnberg terug op dat fatale moment . Martis was er eerder bij en schoof de bal in het lege doel: 1-0.

De Axelaars verzuimden eerder, in een sterke beginfase, al op voorsprong te komen. Daarna zakte het niveau van de derby. De vijfhonderd toeschouwers zagen een zielloos spelend Terneuzense Boys, dat door de fysiek sterke tegenstander werd afgetroefd in de duels. De ploeg van trainer Diederik Hiensch kwam niet aan voetballen toe.

"We zetten goed druk, waardoor ze het lastig hadden”, zei Axel-trainer Kees Westerweele na afloop. Zijn ploeg won dan ook verdiend. Opvallend detail: Terneuzense Boys wist in drie competitieduels ( 270 minuten voetbal) tegen de Axelse fusieclub niet te scoren. Vorig seizoen werd het 2-0 op eigen veld voor FC Axel en 0-0 in Terneuzen.

  1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
    column

    Column Barry van der Hooft: Vrouwen

    Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.