Volledig scherm

Terneuzen wint spectaculaire derby van Philippine

PHILIPPINE - V.V. Terneuzen klopte zaterdagavond met 5-3 Philippine in een spectaculaire derby. De thuisclub kende een prima start, zonder grote kansen te creëren.

Halverwege de eerste helft zag Philippine-trainer Dennis de Nooijer zijn ploeg in de fout gaan bij het uitverdedigen. Terneuzen profiteerde via Jaimie Rademaker. Op slag van rust schoot Jim van Vlierberghe na een goede aanval Philippine verdiend langszij: 1-1.

Terneuzen op voorsprong
De thuisploeg kon niet lang genieten van de gelijkmaker, want vijf minuten in blessuretijd bracht de al vroeg ingevallen Inid Preganlija (voor Remy de Die) de Terneuzenaren met een fraai schot op een 1-2 voorsprong. In de tweede helft ging de foutenlast aan de kant van Philippine verder. Can Kiran wist er wel raad mee. De Terneuzense aanvaller maakte de 1-3.

Hoop bij Philippine
Een schitterend afstandsschot van Mustafa Yilmaz gaf de thuisclub weer hoop: 2-3. Nadat enkele kansen op de gelijkmaker niet werden benut, deelde Kiran met twee treffers binnen drie minuten de genadeklap uit aan Philippine. Ruben van der Meulen scoorde nog de 3-5, maar de treffer kon het feestje van de ploeg van trainer Michel Leonhart niet meer bederven.

Afloop
De winst werd gevierd met de jonge Terneuzense supporters, die vooraf en tijdens de wedstrijd vuurwerk afstaken. Het verschuiven van de derby in de derde klasse A van het zondagvoetbal naar de zaterdagavond bleek een schot in de roos, want achthonderd toeschouwers kwamen op de wedstrijd af. Zij werden ook nog eens op acht doelpunten getrakteerd.

  1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
    column

    Column Barry van der Hooft: Vrouwen

    Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.