Trainer Cees Houtepen gaat op de schouders bij de kampioenen van Serooskerke. fOTO RUBEN OREEL
Volledig scherm
Trainer Cees Houtepen gaat op de schouders bij de kampioenen van Serooskerke. fOTO RUBEN OREEL

Serooskerke maakt het spannend in kampioensduel

VEERE - Serooskerke keert na een afwezigheid van twee jaar terug in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. De Walchenaren grepen op de laatste speeldag de titel, door uit bij Veere met 2-1 te winnen. Serooskerke had over negentig minuten gezien het betere van het spel, maar maakte het zichzelf onnodig lastig.

Alex Jobse bracht de bezoekers binnen het kwartier al op de gewenste voorsprong. De aanvaller drukte oog in oog met Veere-goalie Rick Wiegmans koelbloedig af. Serooskerke domineerde zo goed als de rest van de eerste helft, tot vlak voor de rust toen Veere voorzichtig begon aan te dringen. Dat resulteerde niet in grote mogelijkheden.

In het tweede bedrijf kwam Veere na drie minuten op gelijke hoogte met Serooskerke. Invaller Melvin Caljouw mocht net buiten de zestien meter aanleggen voor een vrije trap en plaatse de bal beheerst in het doel. Daarop sloeg de paniek even toe bij Serooskerke, wat zich uitte in verkeerde passes en onbegrepen gezichten.

Bevrijdende treffer

Nadat de licht geblesseerde Aron Wattel naar de kant was gehaald voor Sil Riemens en Peter Francke de plek van Bjorn Francke had ingenomen, herpakte de formatie van Cees Houtepen zich op zoek naar de bevrijdende treffer. Die volgde al vlug via de voet van Roy Koole, die vrij kon binnenschieten in het zestienmetergebied.

Te meer omdat Veere-speler Mark de Theije daarna met twee keer geel van het veld was gestuurd, voetbalde Serooskerke het laatste half uur makkelijk uit. Desondanks bleef het bij iedere bal in de buurt kwam van keeper Jordi Suurmond billen knijpen. Zeker omdat de voorhoede van Serooskerke verzuimde om het kampioensfeest al eerder laten beginnen. Even na kwart voor vijf was daar dan eindelijk het verlossende eindsignaal voor de Serooskerke-tifosi aan de Bieweg.

Serooskerke voelde de laatste weken de hete adem van nummer twee Yerseke in de nek. De ploeg van Gerrit Petersen, die zaterdag met 6-2 te sterk was voor MZVC, won de laatste acht duels op rij en ging de laatste speelronde met slechts één punt achterstand op Serooskerke in. Voor de Bevelanders volgt nu de nacompetitie, terwijl Serooskerke zich mag gaan opmaken voor het avontuur in de tweede klasse.

Vreugde bij de spelers van Serooskerke 1, dat kampioen is geworden van de derde klasse A.
Volledig scherm
Vreugde bij de spelers van Serooskerke 1, dat kampioen is geworden van de derde klasse A. © Arwin Willemsen
De kampioenen van VV Serooskerke 1.
Volledig scherm
De kampioenen van VV Serooskerke 1. © Arwin Willemsen
 1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
  column

  Column Barry van der Hooft: Vrouwen

  Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.
 2. Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaanderen: PIBLW weer dichterbij titel

  Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaan­de­ren: PIBLW weer dichterbij titel

  TERNEUZEN - Met nog vijf speeldagen op het programma kwam PIBLW-Reïntegratie KMS weer een stap dichter bij de titel in de tweede klasse van het zaalvoetbalrayon Midden Zeeuws-Vlaanderen. De koploper versloeg Baderie Installatiebedrijf Dam met 7-2 en heeft nu nog vier punten nodig om De Bokx definitief voor te blijven. Omdat PIBLW nog altijd geen punt heeft ingeleverd, verwacht niemand nog dat dat een probleem zal worden.