Volledig scherm

Persoonlijke fouten doen MZC'11 de das om

ZIERIKZEE - Het thuisdebuut van MZC'11 in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal heeft geen punten opgeleverd. WNC was in Zierikzee met 0-3 te sterk.

De ploeg van trainer Alexander van Keulen begon goed en voetbalde aardig onder de druk van de Gelderlanders uit. Maar na zeventien minuten ging het mis. Tegen de verhouding in schoot Guillano Grot (onder meer ex-NEC) de 0-1 binnen.

Niet veel later was het opnieuw raak. Rick Bevelander leverde op het middenveld simpel de bal in en Vincent Verheul schoot van zo'n 35 meter knap raak. Op slag van rust werd het ook nog 0-3 door een goal van Bas Smulders.

Na de pauze lukte het MZC'11 weer aardig om te voetballen en slaagde de ploeg erin geen tegengoal meer te krijgen. Zelf scoorde het zelfs nog, maar doelpuntenmaker Freek Torensma werd teruggefloten voor een overtreding.

MZC'11-WNC 0-3 (0-3). 17. Guillano Grot 0-1, 22. Vincent Verheul 0-2, 45. Bas Smulders 0-3.

Volledig scherm
Mike de Voogd (midden) en Sven Heijboer (links) in duel met Vincent Verheul. FOTO Ernesta Verburg
  1. 'In één seconde' veranderde alles voor FC Twente-spits De Jager

    'In één seconde' veranderde alles voor Zeeuwse FC Twente-spits De Jager

    ENSCHEDE - Het prikbord in het appartement van Ruben de Jager hangt vol met kaartjes en foto’s. Eén kaart springt meteen in het oog, van zijn jongste zusje. Liza schrijft dat ze van hem houdt, dat ze supertrots op hem is en haar grote broer mist. Die grote broer woont al vijf jaar in Enschede, aan de andere kant van Nederland, en heeft het soms zwaar. Zeker door de knieblessure die de aanvaller van FC Twente heeft opgelopen. Maar Ruben de Jager weet wat hij wil, werkt hard en houdt zijn droom levend. ,,Ik heb nog steeds het gevoel dat ik het ga maken.’’