Bert den Hamer.
Volledig scherm
Bert den Hamer. © Peter Nicolai

Ontevreden Den Hamer staat voor terugkeer naar oude liefde Terneuzen

TERNEUZEN - Zondag-derdeklasser Terneuzen hoopt na de winterstop over Bert den Hamer te kunnen beschikken.

De middenvelder speelt momenteel nog voor KVV Zelzate, maar heeft de Belgische club laten weten dat hij tijdens de winterstop vertrekt. Den Hamer kan bij de eerste-provincialer niet meer op een basisplaats rekenen en hoopt bij Terneuzen wel weer wekelijks aan voetballen toe te komen.

Derde seizoen

De middenvelder, die ook centraal achterin uit de voeten kan, is nu aan zijn derde seizoen bezig bij Zelzate. In de zomer van 2014 kwam hij over van Kloetinge, waar hij slechts één seizoen speelde. Daarvoor droeg Den Hamer al het shirt van Terneuzen.

Onder trainer Diederik Hiensch, later ook zijn coach bij Kloetinge, promoveerde Den Hamer in 2011 met Terneuzen naar de eerste klasse. Op dat niveau hield de ploeg het slechts één seizoen vol.

Omdat het in het geval van Den Hamer om een internationale overschrijving gaat, kan hij tijdens de winterstop de overstap maken naar Terneuzen.

 1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
  column

  Column Barry van der Hooft: Vrouwen

  Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.
 2. Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaanderen: PIBLW weer dichterbij titel

  Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaan­de­ren: PIBLW weer dichterbij titel

  TERNEUZEN - Met nog vijf speeldagen op het programma kwam PIBLW-Reïntegratie KMS weer een stap dichter bij de titel in de tweede klasse van het zaalvoetbalrayon Midden Zeeuws-Vlaanderen. De koploper versloeg Baderie Installatiebedrijf Dam met 7-2 en heeft nu nog vier punten nodig om De Bokx definitief voor te blijven. Omdat PIBLW nog altijd geen punt heeft ingeleverd, verwacht niemand nog dat dat een probleem zal worden.