Logo's MZVC en Zeelandia
Volledig scherm
Logo's MZVC en Zeelandia © PZC

MZVC wil niet fuseren met Zeelandia Middelburg

MIDDELBURG - De leden van voetbalclub MZVC hebben een fusie met Zeelandia Middelburg massal afgewezen. Tijdens de algemene ledenvergadering stemde 85 procent van de leden van MZVC tegen een fusie.

Het plan om te fuseren staat al jarenlang op de agenda van beide verenigingen die dezelfde accommodatie bespelen in Middelburg. Er werden al twee jaar lang gesprekken gevoerd tussen delegaties van beide verenigingen. Het idee van MZVC was om een zaterdagtak te gaan vormen bij de zondagvereniging Zeelandia Middelburg en zo een grote vereniging te worden met meer dan 10 seniorenelftallen.

Op de drukbezochte ledenvergadering was een groot deel van de leden en donateurs aanwezig. Bij de stemming over de fusie stemde meer dan 85 % van de leden tegen de fusie.

  1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
    column

    Column Barry van der Hooft: Vrouwen

    Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.