John Karelse.
Volledig scherm
John Karelse. © Lex de Meester

John Karelse niet blij met ophef

GOES - Goes-trainer John Karelse is op z’n zachtst gezegd niet blij met de ophef die is ontstaan door zijn uitspraak dat zijn ploeg zondag in de uitwedstrijd tegen Beerse Boys ‘misschien wel de beste eerste helft uit de clubgeschiedenis heeft gespeeld’. Volgens Karelse wordt van een mug een olifant gemaakt.

‘Mijn woorden zijn verkeerd opgevat’, zegt hij. ‘Ik heb niet gezegd: clubgeschiedenis, maar in mijn geschiedenis bij de club’. ‘Dat is een wezenlijk verschil. Ik kan ook moeilijk oordelen over de periode van vóór mijn aantreden als trainer. Goes zal in het verleden ongetwijfeld wel meer goede wedstrijden gespeeld hebben, maar daar was ik dan niet bij.’
Podium Karelse vindt het ook ‘raar’ dat sommigen nu een podium krijgen om stemming te kweken. ‘Ik lees dat mijn uitspraak als een verkapte belediging aan het adres van een aantal spelers wordt gezien, maar dat gaat wel erg ver. Ik snap ook niet dat aan een bericht op Twitter door de media zoveel aandacht wordt besteed. Ik heb alleen uiting willen geven aan mijn vreugde over het niveau dat we zondag in de eerste helft hebben gehaald, meer absoluut niet.’

 1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
  column

  Column Barry van der Hooft: Vrouwen

  Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.
 2. Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaanderen: PIBLW weer dichterbij titel

  Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaan­de­ren: PIBLW weer dichterbij titel

  TERNEUZEN - Met nog vijf speeldagen op het programma kwam PIBLW-Reïntegratie KMS weer een stap dichter bij de titel in de tweede klasse van het zaalvoetbalrayon Midden Zeeuws-Vlaanderen. De koploper versloeg Baderie Installatiebedrijf Dam met 7-2 en heeft nu nog vier punten nodig om De Bokx definitief voor te blijven. Omdat PIBLW nog altijd geen punt heeft ingeleverd, verwacht niemand nog dat dat een probleem zal worden.