Volledig scherm

Hoek verslaat Ajax

HOEK - Hoek heeft de eerste punten binnen in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal. De Zeeuws-Vlaamse formatie won zaterdag van Ajax: 2-0.

Hoek had het in de beginfase lastig tegen het vlot combinerende Ajax. Het was loeren op counters. In de dertigste minuut was het bij een uitval raak. Na een voorzet van Sascha Besliaha gleed Kyle Doesburg de bal binnen. Hoek verzuimde hierna de score verder op te voeren. Na de pauze kwam de thuisclub een paar keer goed weg. Zo schoot Stanley Akoy de bal via de kruising over. In de 76ste minuut leek de gelijkmaker er te komen, maar doelman Jordi de Jonghe keerde de strafschop van Ajax-spits Joost Heij. Drie minuten voor het einde viel de beslissing. Bij een uitval van Hoek werd invaller Josimar Pattinama gelanceerd. De spits rondde beheerst af: 2-0.

  1. 'In één seconde' veranderde alles voor FC Twente-spits De Jager

    'In één seconde' veranderde alles voor Zeeuwse FC Twente-spits De Jager

    ENSCHEDE - Het prikbord in het appartement van Ruben de Jager hangt vol met kaartjes en foto’s. Eén kaart springt meteen in het oog, van zijn jongste zusje. Liza schrijft dat ze van hem houdt, dat ze supertrots op hem is en haar grote broer mist. Die grote broer woont al vijf jaar in Enschede, aan de andere kant van Nederland, en heeft het soms zwaar. Zeker door de knieblessure die de aanvaller van FC Twente heeft opgelopen. Maar Ruben de Jager weet wat hij wil, werkt hard en houdt zijn droom levend. ,,Ik heb nog steeds het gevoel dat ik het ga maken.’’