Hoek-trainer Jannes Tant spreekt zijn selectie toe na de 2-3-zege op Argon.
Volledig scherm
Hoek-trainer Jannes Tant spreekt zijn selectie toe na de 2-3-zege op Argon. © Mitchell Minnaard

Hoek verlost van doelpuntendroogte met zege op Argon

MIJDRECHT - Tegen DFS, Zwaluwen (beiden 0-0) en Spijkenisse (0-1) scoorde zaterdag-hoofdklasser Hoek niet, maar zaterdagmiddag kwam daar verandering in tegen Argon. De Zeeuws-Vlamingen scoorden liefst drie keer en dat bleek genoeg voor een 2-3-zege

Na 45 geschiedenisloze eerste minuten was het na rust genieten voor degenen die de bezoekers een warm hart toedragen. Binnen een minuut na de aftrap lag de bal al in het doel van Argon. Rechtsback Fabian Wilson stoomde op en zette laag voor, waardoor Guillaume Clinckemaillie - vorige week drie keer trefzeker in het bekerduel met Arnemuiden (0-4-zege) - de bal maar voor het binnentikken had.

Het was dat spits Josimar Pattinama zijn vizier niet op scherp had en het doel twee keer miste en een keer de paal raakte, anders was Hoek al eerder op 0-2 gekomen. Door zijn missers viel die tweede goal pas in de zeventigste minuut, toen invaller Nathan Lagrou zijn rush over de linkerflank zelf afmaakte met een schuiver.

Lorenzo Zorn deed met een doeltreffend schot van afstand binnen vijf minuten wat terug namens de thuisploeg, maar uiteindelijk was het Hoek - dat Nick de Groote de paal nog zag raken en Kyle Doesburg de bal vanaf vijf meter in de handen van de goalie zag tikken - dat aan het langste eind trok.

Na een combinatie in het strafschopgebied belandde de bal bij Doesburg, die bij zijn tweede poging wel doel trof en de 1-3 scoorde. De 2-3 in blessuretijd van Jesse Stange was voor de statistieken en door deze zege komt de equipe van trainer Jannes Tant na tien speelronden op 16 punten.

Argon - Hoek 2-3 (0-0). 46. Guillaume Clinckemaillie 0-1, 70. Nathan Lagrou 0-2, 75. Lorenzo Zorn 1-2, 88. Kyle Doesburg 1-3, 90+1. Jesse Stange 2-3.

Scheidsrechter: B. Augustin (Haarlem). Gele kaarten: Wouter Winters, Dennis Filippo (Argon), Nick de Groote, Reguillo Vandepitte (Hoek).

Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Giovanni Siereveld, Lionel Fitsch, Alexander Embrechts; Birgen Martens (78. Kyle Doesburg), Reguillo Vandepitte, Armand Doka (66. Nathan Lagrou); Nick de Groote, Josimar Pattinama, Guillaume Clinckemaillie.

  1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
    column

    Column Barry van der Hooft: Vrouwen

    Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.