Groene Ster verloor thuis tegen ’t Knooppunt.
Volledig scherm
Groene Ster verloor thuis tegen ’t Knooppunt. © Barry van der Hooft

Groene Ster moet na rust het hoofd buigen voor ’t Knooppunt

VLISSINGEN – In de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen kwam Groene Ster goed voor de dag, maar stond de ploeg net als een week eerder tegen Hovocubo (7-1) met lege handen. In het thuisduel met ’t Knooppunt leidden de Vlissingers vrijdagavond halverwege met 3-2, maar na rust moest Groene Ster toch het hoofd buigen voor de titelkandidaat. De Amsterdammers bogen de achterstand om in een 3-5- voorsprong, waarna Khalid El Hattach de eindstand op 4-5 bepaalde.


Coach Hicham Benhammou gaf in aanloop naar het duel aan dat de foutenlast naar beneden moet bij Groene Ster. Zijn ploeg speelde vooral voor rust sterk, maar gaf de twee tegendoelpunten te makkelijk weg. Op aangeven van Salim Ben Sellam opende Mourad Azzanagui de score namens de thuisploeg, waarna international Jamal El Ghannouti gelijkmaakte. El Hattach maakte vervolgens na een prachtige individuele actie de 2-1, waarna opnieuw El Ghannouti voor evenwicht zorgde.

Elfmetertrap

Bij beide goals van de Amsterdammers gaf Groene Ster het balbezit te makkelijk uit handen. De Vlissingers gingen toch met een voorsprong rusten, omdat Abdoe Abdenbi – terug na een blessure aan zijn hand – de 3-2 binnenschoot. Na rust veranderde het wedstrijdbeeld en drong ’t Knooppunt aan. Tevfik Ceyar zorgde er met twee treffers voor dat de bezoekers op voorsprong kwamen (3-4). Toen Iliass Bouzit er 3-5 van maakte leek het duel definitief gespeeld. Na de zesde fout van ’t Knooppunt mocht Mo Laari, de nieuweling uit Den Haag, echter aanleggen voor een elfmetertrap. Hij miste, ook omdat hij gehinderd werd door Amar Zouggaghi. De scheidsrechters zagen er echter geen overtreding in.

Schorsing

Na de volgende Amsterdamse overtreding pakte El Hattach de bal voor de volgende elfmetertrap en hij schoot wel raak (4-5). Groene Ster aasde vervolgens op de gelijkmaker, kreeg via Salim Ben Sellam en Abdenbi ook kansen, maar kreeg de vijfde treffer niet meer achter doelman Manuel Kuijk. Grote afwezige bij Groene Ster was Najib El Allouchi. De 45-voudig international miste het duel met zijn oude club door een schorsing van de KNVB. El Allouchi speelt op het veld bij de amateurs van FC Eindhoven en is door de voetbalbond voorlopig geschorst. Hij mag zowel op het veld als in de zaal niet in actie komen.

Toeschouwer

De aanvaller en zijn tegenstander Mark Linssen (amateurs PSV) kregen twee weken geleden allebei rood tijdens de stadsderby in de derde klasse. El Allouchi en Linssen kregen het met elkaar aan de stok, waarna publiek het veld opstormde. In afwachting van een straf is El Allouchi voorlopig geschorst. De Tilburger was in sporthal Baskensburg wel als toeschouwer aanwezig.

  1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
    column

    Column Barry van der Hooft: Vrouwen

    Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.