Volledig scherm

Goes imponeert met 6-2-overwinning

OOST WEST EN MIDDELBEERS De 1-4-nederlaag van vorige week op eigen veld tegen HVCH heeft voor Goes weinig gevolgen gehad. De ploeg van trainer John Karelse versloeg gisteren in Oost West en Middelbeers Beerse Boys, de nummer drie van de ranglijst toch, overtuigend met 2-6. Halverwege leidde Goes al met 0-3.

John Karelse was na afloop supertevreden over de prestatie van zijn spelers. ‘We hebben misschien wel de beste eerste helft in de clubgeschiedenis gespeeld’, jubelde hij na afloop. Francis Kabwe Manengela opende al na drie minuten spelen de score en daarna was het louter Goes wat de klok sloeg. Het vloeiende aanvalsspel van de Bevelanders resulteerde daarna ook in de 0-2 en 0-3. Beide doelpunten werden door Steve Schalkwijk gescoord, de 0-3 vanaf de strafschopstip.

In de eerste fase na de rust probeerde Beerse Boys weliswaar enige druk uit te oefenen, maar nadat het 1-3 was geworden door een doelpunt van Jannes Mulders kreeg Joost Claessen zijn tweede gele kaart. Toen vervolgens Francis Kabwe Manengela ook nog eens de 1-4 op het scorebord bracht, gaf Beerse Boys zich gewonnen. Klaas van Hecke en Ray Kroon voerden in het verdere verloop van de wedstrijd de score op naar 1-6 voordat Jannes Mulders het slotakkoord kon verzorgen: 2-6.

Beerse Boys-Goes 2-6 (0-3). 3. Francis Kabwe Manengela 0-1, 35. Steve Schalkwijk 0-2, 43. Steve Schalkwijk (strafschop) 0-3, 50. Jannes Mulders 1-3, 56. Francis Kabwe Manengela 1-4, 76. Klaas van Hecke 1-5, 80. Ray Kroon 1-6, 86. Jannes Mulders 2-6. Scheidsrechter: K.C.A. Mandemakers (Waalwijk). Aantal toeschouwers: 200. Rood: Jeroen Claessen (Beerse Boys) (2x geel).

 1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
  column

  Column Barry van der Hooft: Vrouwen

  Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.
 2. Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaanderen: PIBLW weer dichterbij titel

  Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaan­de­ren: PIBLW weer dichterbij titel

  TERNEUZEN - Met nog vijf speeldagen op het programma kwam PIBLW-Reïntegratie KMS weer een stap dichter bij de titel in de tweede klasse van het zaalvoetbalrayon Midden Zeeuws-Vlaanderen. De koploper versloeg Baderie Installatiebedrijf Dam met 7-2 en heeft nu nog vier punten nodig om De Bokx definitief voor te blijven. Omdat PIBLW nog altijd geen punt heeft ingeleverd, verwacht niemand nog dat dat een probleem zal worden.