Volledig scherm

Bruse Boys na knappe zege op SHO nog in race voor directe handhaving

OUD-BEIJERLAND - Bruse Boys maakt met nog één wedstrijd te gaan nog altijd kans zich te handhaven in de eerste klasse. De ploeg won zaterdag knap met 2-3 bij het hoger geklasseerde SHO.

De thuisploeg kwam na elf minuten al op voorsprong door een goal van Mikula Ristic. Maar tien minuten later zorgde Tom Blomaard alweer voor de gelijkmaker. Met die 1-1-stand gingen de ploegen ook de rust in.

Een kwartier na de pauze nam Bruse Boys de leiding. Vanaf de penaltystip schoot Mats Willemse raak. Maar Ristic deed een minuut later hetzelfde en zorgde voor de 2-2. Vervolgens gingen beide ploegen op zoek naar de zege en trokken de Zeeuwen aan het langste eind. Tommy Pronk maakte een minuut voor tijd de 2-3.

Door de zege blijft de achterstand van Bruse Boys op de veilige nummer elf, Zuidland, twee punten. Komende zaterdag spelen de twee ploegen tegen elkaar en wordt bekend wie zich direct handhaaft in de eerste klasse. Direct degraderen kan Bruse Boys in ieder geval niet meer. De ploeg speelt sowieso nacompetitie.

SHO-Bruse Boys 2-3: 11. Miluka Ristic 1-0, 22. Tom Blomaard 1-1, 59. Mats Willemse 1-2 (pen), 60. Mikula Ristic 2-2 (pen), 89. Tommy Pronk 2-3

 1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
  column

  Column Barry van der Hooft: Vrouwen

  Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.
 2. Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaanderen: PIBLW weer dichterbij titel

  Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaan­de­ren: PIBLW weer dichterbij titel

  TERNEUZEN - Met nog vijf speeldagen op het programma kwam PIBLW-Reïntegratie KMS weer een stap dichter bij de titel in de tweede klasse van het zaalvoetbalrayon Midden Zeeuws-Vlaanderen. De koploper versloeg Baderie Installatiebedrijf Dam met 7-2 en heeft nu nog vier punten nodig om De Bokx definitief voor te blijven. Omdat PIBLW nog altijd geen punt heeft ingeleverd, verwacht niemand nog dat dat een probleem zal worden.