Kyle Doesburg duelleert met een verdediger van Groen Wit.
Volledig scherm
Kyle Doesburg duelleert met een verdediger van Groen Wit. © Barry van der Hooft

Benauwde zege voor Hoek in bekerduel met Groen Wit

BREDA - Na 1 minuut en 40 seconden opende Thomas van Renterghem zaterdagmiddag de score namens Hoek in het bekerduel met Groen Wit. De zaterdag-hoofdklasser leek daardoor een makkelijke middag tegemoet te gaan maar het liep anders. Na 90 minuten moeizaam voetbal won Hoek uiteindelijk met 1-2.

Die stand stond halverwege al op het scorebord. Groen Wit, titelkandidaat in de derde klasse B van het zondagvoetbal, kwam snel op gelijke hoogte toen Zakaria Zerouali profiteerde van een fout van Brian Meulmeester. De keeper kwam ver uit zijn doel, Zerouali was eerder bij de bal en kon die in het verlaten doel schuiven (1-1).
Dankzij Van Renterghem, een van de weinige spelers die een ruime voldoende scoorde, stond het bij rust 1-2. De aanvallend ingestelde linksback kopte fraai raak na een voorzet van Kyle Doesburg.
Na rust kreeg Hoek kansen om de voorsprong uit te breiden maar ontbrak het aan overtuiging. Het tempo lag veel te laag, waardoor Groen Wit eenvoudig overeind kon blijven. Na een slippertje van Lionel Fitsch kreeg Zerouali zelfs nog een enorme kans om er 2-2 van te maken maar zijn schot ging over. Daarna tikte Meulmeester nog een vrije trap uit de kruising, waardoor Hoek met een benauwde zege de vierde ronde bereikte.
Daarin is volgende maand, net als een jaar geleden, Oranje Wit de tegenstander. Toen werd Hoek in Dordrecht uitgeschakeld door de zaterdag-eersteklasser, nu krijgt het de kans om zich te revancheren. Alleen zal de ploeg van trainer Jannes Tant dan wel beter voor de dag moeten komen dan zaterdagmiddag in Breda.

  1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
    column

    Column Barry van der Hooft: Vrouwen

    Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.