Volledig scherm
© Thinkstock

Bekerloting: Hoek en VC Vlissingen tegen derdeklassers

SINT MICHIELSGESTEL - De twee Zeeuwse hoofdklassers, Hoek en VC Vlissingen, treffen in de derde ronde van de districtsbeker een derdeklasser. Dat is woensdagavond bij de loting in Sint Michielsgestel duidelijk geworden. De speeldata zijn 19 en 20 november.

Zaterdag-hoofdklasser Hoek gaat in Breda op bezoek bij zondag-derdeklasser Groen Wit. Zondag-hoofdklasser VC Vlissingen treft thuis zondag-derdeklasser Gilze.

In totaal zitten er nog dertien Zeeuwse clubs in de districtsbeker. Bij de loting zijn er twee derby's uitgerold. Alle duels: MZC'11-Oranje Wit, Groen Wit-Hoek, VC Vlissingen (zon)-Gilze, SC Kruisland-Tholense Boys, Hontenisse-Terneuzen, Zundert-RCS, VVGZ-GPC Vlissingen, VC Vlissingen (zat)-Oosterhout, Sliedrecht-Goes, Pelikaan-Kapelle, De Noormannen-Kruiningen.

Ook bij de vrouwen is er geloot. In de kwartfinales moet Oostkapelle naar Schijf. Smerdiek heeft een uitwedstrijd tegen BSC. Mochten beide Zeeuwse equipes doorgaan, dan treffen ze elkaar in de halve eindstrijd.

  1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
    column

    Column Barry van der Hooft: Vrouwen

    Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.