Volledig scherm

4e klasse A: Hoedekenskerke bezorgt Bevelanders eerste nederlaag

VLISSINGEN - In de vierde klasse A van het zaterdag voetbal had Bevelanders geen leuke middag. Hoedekenskerke benutte de snelheid voorin en won uiteindelijk met 5-3 van de tot zaterdag ongeslagen Kamperlanders. De Noormannen leek te gaan winnen bij MZVC. Maar met een man minder slaagde de Middelburgse ploeg er in om in de laatste seconde 2-2 te maken. Zeeland Sport had veel moeite met een sterk DwO’15 en blijft zonder puntverlies.

FC de Westhoek-Spui 4-1: In een niet hoogstaande wedstrijd opende Jari Peeman (Spui) de score en kopte Mark de Feijter de gelijkmaker raak. Dankzij twee doelpunten van Delano Westerink en een strafschopgoal van Jelle Boogaard werd het uiteindelijk 4-1. Trainer Steven Seedo van FC de Westhoek zag zijn ploeg niet goed en niet slecht spelen en noemde het een zakelijke zege.

FC de Westhoek-Spui 4-1 (1-1). Jari Peeman 0-1, Mark de Feijter 1-1, Delano Westerink 2-1 (strafschop) en 3-1 en Jelle Boogaard 4-1 (strafschop).

Domburg-Nieuwland 1-2: De thuisploeg was een klasse beter. Hugo Brand draaide een corner direct in het doel, maar twee uitvallen van Nieuwland betekende een 1-2-ruststand. In het tweede bedrijf kreeg Domburg kans op kans en zelfs met een man meer na rood voor Kyle Mohlmann lukte het niet om een goal te maken.

Domburg-Nieuwland 1-2 (1-2). Hugo Brand 1-0, Michael van de Schoor 1-1 en Joey van Belzen 1-2. Bijzonderheden: Op het uur ontvangt Kyle Mohlmann (Nieuwland) zijn tweede gele kaart.

Bevelanders-Hoedekenskerke 3-5: De bezoekers speelden de lange bal en daar wist de verdediging van Bevelanders geen raad mee. Tot vijf keer toe werd zo een diepe bal doeltreffend afgerond. Jesse Kaptein maakte er drie en Martijn Rijk twee. Bevelanders stelde hier vrij weinig tegen over en verloor zo voor de eerste keer van het seizoen.

Bevelanders-Hoedekenskerke 3-5 (1-3). Jesse Kaptein 0-1, 0-2 en 1-3, Mark van der Moere 1-2, Martijn Rijk 1-4 en 2-5 en Cahit Arslanlar 2-4 en 3-5.

Veere-Heinkenszand 4-3: De wedstrijd kende veel doelpunten, twee rode kaarten en een zware blessure voor Jeroen Kedde van Heinkenszand. Hij werd met een ambulance afgevoerd met een scheur in zijn kuit- en scheenbeen. Veere kwam met 2-0 voor, maar Wesley de Jonge maakte er 2-1 en 2-2 van. Na de 4-2 kreeg Rowan de Jonge direct rood en Dirk Noordmans van Veere zag de rode kaart na natrappen.

Veere-Heinkenszand 4-3 (4-2). Michael Strenk 1-0 en 4-2, Robin de Rijke 2-0, Wesley de Jonge 2-1 en 2-2, eigen doelpunt 3-2 en Eelco Walhout 4-3. Bijzonderheden: Rood voor Rowan de Jonge (Heinkenszand) en Dirk Noordmans (Veere).

DwO’15-Zeeland Sport 2-3: De thuisploeg maakte het Zeeland Sport heel lastig. DwO’15 kreeg na de 1-0 van John Sommeijer kansen op 2-0. Toen werd het 1-1 en kreeg de formatie van Serge Beulens weer kansen op de tweede treffer. Na de 1-2 van Mohammed Al Hajaji en Soufian Bohadi zette de thuisploeg nog een keer en kwam nog terug tot 2-3 dankzij Kai Dekkers. Zeeland Sport blijft ongeslagen, maar kwam goed weg tegen een sterk DwO’15.

DwO’15-Zeeland Sport 2-3 (1-1). John Sommeijer 1-0, Hendrik Bosselaar 1-1 (eigen doelpunt), Mohammed Al Hajaji 1-2, Soufian Bohadi 1-3 en Kai Dekkers 2-3.

MZVC-De Noormannen 2-2: Noormannen leek een makkelijke middag te hebben. MZVC was de betere ploeg en kreeg net zoals iedere week genoeg kansen. Toch werd het 0-1 en 0-2 dankzij Dylan Maljers. Bij de 0-2 had de bal de doellijn volgens omstanders niet gepasseerd, maar de scheidsrechter keurde de goal toch goed. MZVC speelde toen al lang met tien man. Door twee klasseflitsen goals van Patrick Joossens (lob) en Jelmer Pasveer (prachtig schot) pakte de Middelburgse ploeg in extremis toch het eerste punt van het seizoen.

MZVC-Noormannen 2-2 (0-1). Dylan Maljers 0-1 en 0-2, Patrick Joossens 1-2 en Jelmer Pasveer 2-2. Bijzonderheden: Rood voor Ferhan Topal (MZVC)

 1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
  column

  Column Barry van der Hooft: Vrouwen

  Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.
 2. Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaanderen: PIBLW weer dichterbij titel

  Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaan­de­ren: PIBLW weer dichterbij titel

  TERNEUZEN - Met nog vijf speeldagen op het programma kwam PIBLW-Reïntegratie KMS weer een stap dichter bij de titel in de tweede klasse van het zaalvoetbalrayon Midden Zeeuws-Vlaanderen. De koploper versloeg Baderie Installatiebedrijf Dam met 7-2 en heeft nu nog vier punten nodig om De Bokx definitief voor te blijven. Omdat PIBLW nog altijd geen punt heeft ingeleverd, verwacht niemand nog dat dat een probleem zal worden.