Yerseke-spits Arjen de Koeijer (rechts) en Johnno Bomhof van RCS zijn verwikkeld in een hevig duel om de bal.
Volledig scherm
Yerseke-spits Arjen de Koeijer (rechts) en Johnno Bomhof van RCS zijn verwikkeld in een hevig duel om de bal. © Ruben Oreel

3e Klasse A: Arnemuiden pakt periode op doelsaldo (video)

VLISSINGEN - Arnemuiden heeft de prijs binnen die ze aan het einde van het seizoen eigenlijk niet willen verzilveren. De selectie van Nick Corré klopte Vlissingen met 2-1 en won op doelsaldo, omdat ook RCS in een zinderende slotfase zichzelf langs Yerseke wurmde (van 1-2 naar 3-2), de eerste periodetitel. Onderin pakten zowel VCK als Lewedorpse Boys de eerste overwinning van het seizoen.

Arnemuiden – Vlissingen 2-1 (1-0). Guus van Hecke 1-0, Jarco Boogaard 2-0, Mourad Bobouh (strafschop) 2-1.

Colijnsplaatse Boys – Kapelle 2-4 (1-1). Joël Daniëlse 0-1, Len Eversdijk (eigen doelpunt) 1-1, Rik Buteijn 1-2, Nick Venmans 1-3, Tom Laureys 1-4, Raymond Roovers 2-4.

GPC Vlissingen – ’s-Heer Arendskerke 2-2 (1-2). Stef de Goederen (eigen doelpunt) 1-0, Justin le Conte 1-1, Michiel Bouwman 1-2, Bjorn Langeveld 2-2. Rode kaart: 89. Sven Ronde (GPC). Bijzonderheden: GPC eindigde het duel met negen man, omdat Daniel van ’t Westende in de 78e minuut geblesseerd uitviel en alle wissels al verbruikt waren.

Krabbendijke – Lewedorpse Boys 1-2 (0-1). Stan de Hond 0-1, Roy Verhage 0-2, Armin de Bat 1-2.

Walcheren – Jong Ambon 2-1 (0-1). Rudley St. Jago 0-1, Steven Struik 1-1, Mark van der Eijk 2-1. Bijzonderheden: Mark van der Eijk mist strafschop bij 0-1-stand.

RCS – Yerseke 3-2 (0-0). Melvin Niemantsverdriet 1-0, Arjen de Koeijer 1-1, Arjan Dingemanse (strafschop) 1-2, Thomas de Rijke 2-2, Mourad Azzanagui 3-2.

VCK – Kruiningen 3-1 (2-0). Pieter van der Horst 1-0, Stefan Wielemaker 2-0, Jesper Harinck 3-0, Thomas Paauwe 3-1.

Arnemuiden heeft de prijs binnen die ze aan het einde van het seizoen eigenlijk niet willen verzilveren. De ploeg won met 2-1 van VC Vlissingen. Lees ook: http://www.pzc.nl/1.6588564
 1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
  column

  Column Barry van der Hooft: Vrouwen

  Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.
 2. Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaanderen: PIBLW weer dichterbij titel

  Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaan­de­ren: PIBLW weer dichterbij titel

  TERNEUZEN - Met nog vijf speeldagen op het programma kwam PIBLW-Reïntegratie KMS weer een stap dichter bij de titel in de tweede klasse van het zaalvoetbalrayon Midden Zeeuws-Vlaanderen. De koploper versloeg Baderie Installatiebedrijf Dam met 7-2 en heeft nu nog vier punten nodig om De Bokx definitief voor te blijven. Omdat PIBLW nog altijd geen punt heeft ingeleverd, verwacht niemand nog dat dat een probleem zal worden.