Maikel Simonse stelde Aron Wattel zaterdag tegen VCK in staat om de enige en dus winnende goal te maken voor Serooskerke. Komende zaterdag kan de ploeg op bezoek bij Veere kampioen worden.
Volledig scherm
Maikel Simonse stelde Aron Wattel zaterdag tegen VCK in staat om de enige en dus winnende goal te maken voor Serooskerke. Komende zaterdag kan de ploeg op bezoek bij Veere kampioen worden. © Lex de Meester

3A: Sander Willemse schiet Domburg langs MZVC

VLISSINGEN - In de derde klasse A bleven alle beslissingen uit. Koploper Serooskerke en achtervolger Yerseke wonnen beide hun duel, waardoor de strijd om het kampioenschap pas op de slotdag beslist wordt. Onderin boekte Domburg, door twee treffers van Sander Willemse, een cruciale 2-1-zege op MZVC. Die ploeg staat met één punt achterstand op Domburg nu op de tweede degradatieplaats. Veere en Kruiningen gaan uitmaken wie met Domburg of MZVC de nacompetitie voor lijfsbehoud ingaat. Walcheren werd de ‘lucky loser’, want die ploeg gaat door de nederlaag bij Yerseke – dat de derde periodetitel pakte – als de nummer vier op de ranglijst strijden om promotie.

Serooskerke – VCK 1-0 (0-0). Aron Wattel 1-0.

Yerseke – Walcheren 4-2 (2-2). Evert van Houte 1-0, Steve Schalkwijk 1-1, Guus de Leeuw 2-1, Bart Chermin 2-2, Arjen de Koeijer 3-2, Arjen de Koeijer 4-2.

Krabbendijke – Veere 6-3 (3-1). Elco Jansen 1-0, Mark de Theije 1-1, Ronald Zuidweg 2-1, Armin de Bat 3-1, Menno Meerman 3-2, Elco Jansen 4-2, Mark de Theije 4-3, Ronald Zuidweg 5-3, Ronald Zuidweg 6-3.

Kapelle – Arnemuiden 2-1 (1-1). Jasper Vink 1-0, Jordy van Koeveringe 1-1, Jurrien Minderhoud 2-1.

Domburg – MZVC 2-1 (1-1). Sander Willemse 1-0, Jelmer Pasveer 1-1, Sander Willemse 2-1.

’s-Heer Arendskerke – Nieuwland 3-3 (1-2). Roy van Sluis 0-1, Justin le Conté 1-1, Roy van Sluis 1-2, Michael van der Schoor 1-3, Robin Goedegebure 2-3, Justin le Conté 3-3. Rode kaart (2x geel): 87. Hubert van Sabben (’s-Heer Arendskerke).

Jong Ambon – Kruiningen 2-2 (1-0). Marik Waterman 1-0, Levi Waisapy 2-0, Thomas Paauwe 2-1, Thomas Paauwe 2-2.

 1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
  column

  Column Barry van der Hooft: Vrouwen

  Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.
 2. Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaanderen: PIBLW weer dichterbij titel

  Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaan­de­ren: PIBLW weer dichterbij titel

  TERNEUZEN - Met nog vijf speeldagen op het programma kwam PIBLW-Reïntegratie KMS weer een stap dichter bij de titel in de tweede klasse van het zaalvoetbalrayon Midden Zeeuws-Vlaanderen. De koploper versloeg Baderie Installatiebedrijf Dam met 7-2 en heeft nu nog vier punten nodig om De Bokx definitief voor te blijven. Omdat PIBLW nog altijd geen punt heeft ingeleverd, verwacht niemand nog dat dat een probleem zal worden.