Volledig scherm

1e klasse C: Goes verspeelt zege in blessuretijd

GOES - In zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen kwam Goes in de thuiswedstrijd tegen MOC’17 niet verder dan een gelijkspel. Door drie doelpunten in een hectische slotfase werd het van 1-0 2-2. ‘We hebben het voor de rust laten liggen’, mopperde trainer John Karelse na afloop.

De start van Goes was er een uit het boekje, want al na amper vier minuten spelen werd het 1-0 door een doelpunt van Ray Kroon. De thuisclub was daarna zoveel beter dan de tegenstander uit Bergen op Zoom dat meer treffers bijna niet uit konden blijven. Mart de Kroo, Erwin Franse en Ray Kroon misten echter van dichtbij en een ook een kopkans van Sharif Tawfik leverde niet de bevrijdende 2-0 op.

Ondanks het gemis aan stootkracht leek Goes na de hervatting lange tijd af te stevenen op drie punten, totdat Brian Kruf MOC’17 drie minuten voor tijd plotseling naar 1-1 schoot. In de 90e minuut was het invaller Francis Kabwe Manengela die Goes al dan niet in buitenspelpositie opnieuw op voorsprong bracht, maar ook die treffer bleek niet beslissend. Diep in blessuretijd profiteerde Twan van Mechelen van te slap ingrijpen (‘We verloren zomaar twee, drie duels op rij op de rand van de zestien’, aldus John Karelse) door de 2-2 in de bovenhoek te jagen.

Goes-MOC’17 2-2 (1-0). 4. Ray Kroon 1-0, 87. Brian Kruf 1-1, 90. Francis Kabwe Manengela 2-1, 90+3 Twan van Mechelen 2-2. Scheidsrechter: J.H. Bezemer (Dordrecht) Aantal toeschouwers: 300

 1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
  column

  Column Barry van der Hooft: Vrouwen

  Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.
 2. Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaanderen: PIBLW weer dichterbij titel

  Zaalvoetbal Midden Zeeuws-Vlaan­de­ren: PIBLW weer dichterbij titel

  TERNEUZEN - Met nog vijf speeldagen op het programma kwam PIBLW-Reïntegratie KMS weer een stap dichter bij de titel in de tweede klasse van het zaalvoetbalrayon Midden Zeeuws-Vlaanderen. De koploper versloeg Baderie Installatiebedrijf Dam met 7-2 en heeft nu nog vier punten nodig om De Bokx definitief voor te blijven. Omdat PIBLW nog altijd geen punt heeft ingeleverd, verwacht niemand nog dat dat een probleem zal worden.