Klaas van Hecke (midden) van Goes speelt spits Steve Schalkwijk (nummer negen) aan.
Volledig scherm
Klaas van Hecke (midden) van Goes speelt spits Steve Schalkwijk (nummer negen) aan. © Marcelle Davidse

1e klasse C: Goes rukt op naar tweede plaats

GOES - Door een benauwde maar niet minder verdiende zege op SC ’t Zand rukte Goes op naar de tweede plaats in de eerste klasse C van het zondagvoetbal. De ploeg van trainer John Karelse won met 1-0 waar een zege met grotere cijfers niet had misstaan.

Karelse vergeleek het spel van zijn spelers na afloop met dat van het duel met Beerse Boys van twee weken terug. Waar Goes toen in Oost West en Middelbeers uiterst doeltrfeffend bleek (2-6), was dat alleen dit keer niet het geval. ‘Het ontbrak ons net aan dat beetje geluk dat we toen wel hadden’, vond Karelse. ‘Maar we hebben verder prima gespeeld. Ik ben eigenlijk hartstikke tevreden’.

Vooral voor de rust speelde Goes een prima wedstrijd, waarin het zelf zeker drie opgelegde kansen kreeg en de tegenstander niets toestond. Zo kopte Francis Kabwe Manengela van dichtbij naast en kon Mart de Kroo in een één tegen één-duel niet tot scoren komen.

Kort na de hervatting kwam Goes alsnog op voorsprong. Uit een corner van Tim de Winter schoot Steve Schalkwijk bij de twee paal hard en hoog raak. Later was Schakwijk minder koelbloedig en liet hij de kans op 2-0 liggen. De kleine marge hield SC ’t Zand in de wedstrijd en zowaar kreeg Goes het in het slotkwartier nog even lastig toen de tegenstander een extra aanvaller inzette en achterin één op één ging spelen. Kansen kreeg ’t Zand echter niet.

Goes-SC ’t Zand 1-0 (0-0). 48. Steve Schalkwijk 1-0.
Scheidsrechter: P.J. Kox. Aantal toeschouwers: 250. Geel: Ruben Hollemans (Goes)

  1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
    column

    Column Barry van der Hooft: Vrouwen

    Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.