Volledig scherm

1e klasse C: Goes komt niet verder dan gelijkspel

ZUNDERT - Goes liet zondagmiddag een unieke kans om naar de tweede plaats op te rukken onbenut. In Zundert kwam de ploeg van trainer John Kareldse tegen het laaggeklasseerde Moerse Boys niet verder dan een 2-2-gelijkspel.

‘We hebben twee keer voorgestaan’, keek Karelse naderhand terug. ‘Zo bekeken hadden we de winst in feite niet uit handen mogen geven’.

Goes begon sterk aan het duel met de nummer negen van de ranglijst en kwam al na vier minuten spelen op 0-1 door een doelpunt van Steve Schalkwijk. De spits schoot de bal van een metertje of tien fraai in de kruising. De Bevelanders domineerden daarna lange tijd het duel, maar na zo’n 25 minuten spelen kreeg Moerse Boys meer greep op het spel van de tegenstander. In de 28e minuut resulteerde dat ook in de 1-1 van Daan van den Broek, die bij de tweede paal raak schoot.

De wedstrijd ging vervolgens aardig gelijk op. Goes was voetballend beter, maar Moerse Boys compenseerde veel op inzet. ‘Na de rust was het meer een fysiek gevecht dat alle kanten op kon’, vond John Karelse. Twaalf minuten voor tijd leken de bezoekers alsnog aan het langste eind te zullen trekken toen Ray Kroon van afstand via de binnenkant van de paal raak schoot. Niet veel later betekende een moment van onachtzaamheid echter voor de tweede keer de gelijkmaker. Na een corner van rechts werd onvoldoende ingegrepen, zodat Rens van Laerhove de kans kreeg om de bal met de borst over de doellijn te werken: 2-2.

Goes was in de laatste tien minuten nog het dichtst bij de winnende goal, maar de 2-3 bleef buiten bereik.

Moerse Boys-Goes 2-2 (1-1). 4. Steve Schalkwijk 0-1, 28. Daan van den Broek 1-1, 77. Ray Kroon 1-2, 80. Rens van Laerhove 2-2.

Scheidsrechter: R. Koster (Hoek)

Aantal toeschouwers: 400

  1. Column Barry van der Hooft: Vrouwen
    column

    Column Barry van der Hooft: Vrouwen

    Naar aanleiding van mijn column van vorige week over VV Bladella werd ik op Twitter een ‘zwarte kous’ genoemd. Kort samengevat: ik begreep er he-le-maal niets van, maar dat was logisch want ik woon volgens deze Brabantse analfabeet in een achtergebleven gebied waar we krampachtig vasthouden aan het verleden. Ik moest er een beetje om lachen, al zat er ook wel een kleine kern van waarheid in. Want met de huidige staat van het Zeeuwse voetbal is het soms ook wel lekker om even achterom te kijken. Vroeger was alles beter? Niet alles, maar het voetbal wel.