Volledig scherm
© Guido van der Heijden

ZorgSaam moet opschieten als ze wil fuseren met Admiraal De Ruyter Ziekenhuis

GOES - Of ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen samengaat met het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis en het Erasmus MC moet binnen een paar weken duidelijk zijn. 

ZorgSaam-directeur René Smit legde donderdag in de PZC uit dat de zorginstelling wil fuseren met het ADRZ. Volgens het ADRZ zijn de gesprekken daarover volop gaande. "Er zit vaart achter de overname van ADRZ door Erasmus MC", zegt directeur Claudia Brandenburg. "Wij denken dat die overname goed is voor de zorg boven de Westerschelde.

Overname

De ondernemingsraden, artsen en cliëntenraden van beide ziekenhuizen zijn akkoord met de overname. In juni willen we toestemming vragen aan de NZa en waakhond ACM. Voor die tijd moet duidelijk zijn of ZorgSaam meedoet."

Fuseren met ADRZ is ook samengaan met Erasmus. Brandenburg. "Het is dan lastig om volledig baas in eigen huis te blijven."

  1. LIVE: Tranen en verzet bij uitreiking van Oscars

    LIVE: Tranen en verzet bij uitreiking van Oscars

    In Hollywood worden vannacht tijdens een spectaculaire glitter- en glamourshow voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. Maar wie winnen de prestigieuze filmprijzen en welke sterren hebben het nakijken? En klinkt applaus of vloeien tranen tijdens al dan niet memorabele dankspeeches en andere opvallende momenten? We houden je met onder meer een live-twitterfeed (zie onderaan) van filmredacteur Ab Zagt op de hoogte van alle nieuwsfeiten.  Dit artikel wordt gedurende de nacht vernieuwd.