Volledig scherm
© stock.xchng

Zeeuwse Parel voor inzet acceptatie seksueel anders geaarden in Zeeland

VLISSINGEN - Zeeland krijgt een prijs voor mensen of organisaties die zich inzetten voor de acceptatie van seksuele diversiteit (lesbisch, homoseksueel, transseksueel en biseksueel ofwel LHBT). De prijs, die De Zeeuwse Parel is gedoopt, wordt voor het eerst uitgereikt op dinsdag 11 oktober in Middelburg.

Dat is tevens het Zeeuwse hoogtepunt van internationale Coming Out Dag. Het gaat om een beeldje dat door een Zeeuwse kunstenaar is ontworpen en gemaakt. De prijs is een idee van het LHBT Netwerk Zeeland, een brede coalitie van organisaties die de acceptatie van andere seksuele geaardheid willen vergroten (onder meer gemeenten, COC, GGD Zeeland). Tot 11 september kunnen kandidaten worden aangemeld voor de prijs door een e-mail te sturen naar zeeuwseparel@lhbtnetwerkzeeland.l met een korte uitleg waarom deze persoon of organisatie of dat bedrijf de prijs verdient. Er zijn inmiddels al vier gegadigden.

www.lhbtnetwerkzeeland.nl

  1. Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht
    foto's

    Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht

    De Kroatische make-up- en bodypaintspecialiste Ines Kus heeft zich gespecialiseerd in optische visagie-illusies. Innanai, zoals ze zichzelf noemt, heeft inmiddels bijna 50.000 volgers op Instagram waar ze haar imposante vormen van geschilderd gezichtsbedrog etaleert. Volgens Kus doet ze soms bijna een halve dag over een veelal ingewikkelde metamorfose. Het resultaat is in de meeste gevallen verbazingwekkend. Eén van haar creaties: een extreem verdraaid hoofd. De artieste stelt dat alles wat ze post honderd procent echt is. ,,Er komt dus geen fotobewerking aan te pas.''