Volledig scherm
© ANP

Zeeuwse mosselen zijn dit jaar extra vroeg panklaar (video)

YERSEKE - De Zeeuwse mosselen zijn dit jaar extra vroeg panklaar: al op 29 juni begint het officiële seizoen. Dat is dinsdag in Yerseke bekendgemaakt.

De mosselhandel heeft de kwekers verzocht alvast mosselen aan te leveren, zodat er voor de start van het seizoen op 29 juni voorraad kan worden opgebouwd. Volgens de kwekers heeft de combinatie van een zonnig voorjaar en veel regenval voor een 'lekker vlezige mossel' gezorgd. Bij de eerste bemonstering van de Zeeuwse mosselen op de Mosselveiling in Yerseke heerste tevredenheid over de kwaliteit van de schelpdieren.

Negen maanden

De grootte van de schelpen, het vleesgewicht en de kleur zijn voldoende om het seizoen al vroeg te laten beginnen, luidde de conclusie. Het mosselseizoen duurt negen maanden en loopt dus tot april volgend jaar.

De Zeeuwse mosselen zijn dit jaar extra vroeg panklaar: al op 29 juni begint het officiële seizoen. Dat is dinsdag in Yerseke bekendgemaakt. De mosselhandel heeft de kwekers verzocht alvast mosselen aan te leveren, zodat er voor de start van het seizoen op 29 juni voorraad kan worden opgebouwd. Volgens de kwekers heeft de combinatie van een zonnig voorjaar en veel regenval voor een 'lekker vlezige mossel' gezorgd. Bij de eerste bemonstering van de Zeeuwse mosselen op de Mosselveiling in Yerseke heerste tevredenheid over de kwaliteit van de schelpdieren. De grootte van de schelpen, het vleesgewicht en de kleur zijn voldoende om het seizoen al vroeg te laten beginnen, luidde de conclusie. Het mosselseizoen duurt negen maanden en loopt dus tot april volgend jaar.
  1. Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Voor persfotograaf Charles Mallo is het helder: slachtoffers van verkeersongevallen zet hij niet op de foto en al helemaal niet van mensen die zichzelf van het leven hebben beroofd. Toen jongeren dat zondagavond in Oss wel deden en stoer hun 'buit' lieten zien aan een groepje leeftijdsgenoten, besloot hij zijn ergernis te delen via Twitter: 'Te triest voor woorden'. Volgens de politie in Oss komen dit soort praktijken steeds vaker voor.