Ds. Karin van den Broeke
Volledig scherm
Ds. Karin van den Broeke

Zeeuwse dominee in kernbestuur Wereldraad van de Kerken

WISSENKERKE - Dominee Karin van den Broeke (53) uit Wissenkerke is gistermiddag in de Noorse stad Trondheim gekozen in het uitvoerend comité van de Wereldraad van de Kerken. Ze werd gekozen uit 154 kandidaten.

Het uitvoerend comité telt 23 leden en werkt het beleid van de kerken uit, handelt spoedeisende zaken af, benoemt stafleden en controleert de financiën. Volgens de Raad van de Kerken Nederland is het uitzonderlijk dat een Nederlander zitting neemt in dit comité. Van den Broeke is preses de Protestantse Kerk Nederland. Ze zit sinds 2013 in het bestuur van de Wereldraad van de Kerken. Daarin zijn 340 kerkgenootschappen uit de hele wereld vertegenwoordigd. Ze is ook predikant bij de protestantse gemeente 'De Ontmoeting' op Noord-Beveland.

  1. LIVE: Uitreiking Oscars in filmstad Hollywood

    LIVE: Uitreiking Oscars in filmstad Hollywood

    In Hollywood worden vannacht tijdens een spectaculaire glitter- en glamourshow voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. Maar wie winnen de prestigieuze filmprijzen en welke sterren hebben het nakijken? En klinkt applaus of juist vloeien tranen tijdens al dan niet memorabele dankspeeches en andere opvallende momenten? We houden je met onder meer een live-twitterfeed van filmredacteur Ab Zagt op de hoogte van alle nieuwsfeiten.  Dit artikel wordt gedurende de nacht vernieuwd.