Deze toekomstige deelnemertjes hebben al HART voor de Kustmarathon!
Volledig scherm
Deze toekomstige deelnemertjes hebben al HART voor de Kustmarathon! © Wim van Sparrentak

Zeeuws marathonhart naar Nijmeegse Vierdaagse

ELST - De gemeente Overbetuwe gaat het Zeeuwse marathonhart tijdens de Nijmeegse Vierdaagse in Elst neerzetten. Het wandelevenement wordt in juli voor de honderdste keer gehouden.

Het marathonhart, gemaakt door de PZC en 3 meter hoog, stond vorig jaar drie dagen lang in Zoutelande tijdens het Kustmarathonweekend. Tientallen mensen gingen er destijds mee op de foto. De gemeente Overbetuwe wil het hart, dat is gemaakt van hardloopschoenen, op een prominente plek neerzetten. ,,Het komt te staan bij een rustplek voor de wandelaars’’, vertelt Desirée Wijgerse van de gemeente. ,,We waren het hart tegengekomen op internet en het leek ons fantastisch om het naar Gelderland te halen. Het gaat een centrale plek innemen bij de doorkomst in Elst en we hopen natuurlijk dat de Zeeuwen hier extra ondersteund worden.’’

  1. Justin Bieber: Je bent pas cool als je in je broek plast

    Justin Bieber: Je bent pas cool als je in je broek plast

    Superster Justin Bieber is in de straten van Hollywood gespot met een grote natte plek in het kruis van zijn grijze joggingbroek. Amerikaanse showbizzmedia weten het zeker: de 22-jarige hitzanger zou per ongeluk in zijn pantalon hebben geplast. Bieber zelf stelt dat de opvallende vlek ontstond tijdens het autorijden. ,,Toen ik een scherpe bocht nam morste er water van een boeket bloemen op het gebied rond mijn geslacht'', reageerde hij op Twitter.