Volledig scherm
© Thinkstock

WOZ-waardes in Zeeland voor het eerst in jaren omhoog

VLISSINGEN - Voor het eerst in jaren is de gemiddelde WOZ-waarde van een woning in Zeeland omhoog gegaan.

De provincie volgt daarmee de landelijke trend. Een woning in Zeeland heeft een WOZ-waarde van gemiddeld 186.000 euro, ruim duizend euro meer dan een jaar daarvoor. WOZ staat voor 'waardering onroerende zaken'. De WOZ- waardes zullen volgend jaar opnieuw stijgen, want ze lopen wat achter bij ontwikkeling van de huizenprijzen. Voor dit jaar geldt de waarde zoals die op 1 januari 2015 is vastgesteld. Het CBS kwam gisteren met cijfers naar buiten.

Woningen in Veere hebben met 277.000 euro gemiddeld de hoogste WOZ-waarde, gevolgd door Schouwen-Duiveland met 221.000 euro. Terneuzen (158.000 euro) en Vlissingen (149.000 euro) sluiten de rij. Het Nederlands gemiddelde in 209.000 euro.

  1. Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht
    foto's

    Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht

    De Kroatische make-up- en bodypaintspecialiste Ines Kus heeft zich gespecialiseerd in optische visagie-illusies. Innanai, zoals ze zichzelf noemt, heeft inmiddels bijna 50.000 volgers op Instagram waar ze haar imposante vormen van geschilderd gezichtsbedrog etaleert. Volgens Kus doet ze soms bijna een halve dag over een veelal ingewikkelde metamorfose. Het resultaat is in de meeste gevallen verbazingwekkend. Eén van haar creaties: een extreem verdraaid hoofd. De artieste stelt dat alles wat ze post honderd procent echt is. ,,Er komt dus geen fotobewerking aan te pas.''