Volledig scherm
Britta en Jürgen Heisterkamp en hun drie kinderen. © Marieke Mandemaker

Watersnoodmuseum ontvangt 50.000ste bezoeker

OUWERKERK - Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk heeft maandagochtend de vijftigduizendste bezoeker ontvangen.

Britta en Jürgen Heisterkamp en hun drie kinderen uit het Duitse Gescher (bij Winterswijk) hadden thuis bij een televisieprogramma over toeristische uitstapjes op Schouwen-Duiveland beelden gezien van het museum in Ouwerkerk.

"We zijn hier op vakantie bij camping de Zeeuwse kust in Renesse en hadden dit bezoekje gepland als het een keer geen strandweer zou zijn", vertelt Britta. Jürgen is jarig, dus de cadeau's, bos bloemen, gratis toegang én een kop koffie met eigengebakken appeltaart op de koop toe die ze van directeur Siemco Louwerse en museumvoorzitter Karla Peijs krijgen aangeboden, maken de verrassing compleet. Metd e 50.000ste bezoeker koerst het museum aan op evenaring van de 85.000 gasten vorig seizoen, aldus Louwerse.

Dinsdag brengt Post NL er een speciale set van drie ansichtkaarten en twee postzegels op de markt met de watersnood van 1953 als thema. Het vel is te koop (5,95 euro) in de museumwinkel en via het postbedrijf. De set wordt uitgebracht in een beperkte oplage van tweeduizend stuks.

  1. Cambodjanen kunnen weer genieten van angstaanjagende lekkernij

    Cambodjanen kunnen weer genieten van angstaanjagende lekkernij

    Knapperig, zout en een tikje zoet. Zo wordt de smaak omschreven van een gefrituurde vogelspin. Het regenseizoen is begonnen in Cambodja en dat betekent voor de inwoners van de provincie Kampong Cham dat zij zich weer kunnen verheugen op de lokale lekkernij. Tijdens het regenseizoen komen de spinnen uit de grond en zijn ze makkelijk te vangen. Een goede vogelspinjager kan 140 van de angstaanjagende insecten op een dag te pakken krijgen.