Volledig scherm
© RGB Stock

Waarnemers Erasmus MC vullen vertrek cardiologen ADRZ voorlopig op

GOES - Tot de vakgroep cardiologie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis weer op sterkte is, vallen waarnemers van het Erasmus MC in. Daardoor merken patiënten er niet veel van dat per 1 juli vier van de zeven cardiologen zijn opgestapt.

De spreekuren gaan volgens woordvoerder Dick Bosscher gewoon door, alleen zien patiënten tijdelijk een andere cardioloog. De directie zoekt samen met de vakgroep, coöperatie van specialisten en het Erasmus MC naar vervangers.

Om artsen meer te betrekken bij de organisatie is vorig jaar een coöperatie opgericht. Artsen blijven weliswaar zelfstandige ondernemers, maar mogen in die coöperatie meepraten met de directie over beleid. Ook dragen ze financieel risico. Daarmee leveren ze ook zeggenschap in.

De Raad van Bestuur van ADRZ wil dat alle vrijgevestigde artsen deelnemen aan de coöperatie. Vier van de zeven cardiologen wilden zich niet aansluiten, waarna het contract met hen is beëindigd.

  1. Justin Bieber: Je bent pas cool als je in je broek plast

    Justin Bieber: Je bent pas cool als je in je broek plast

    Superster Justin Bieber is in de straten van Hollywood gespot met een grote natte plek in het kruis van zijn grijze joggingbroek. Amerikaanse showbizzmedia weten het zeker: de 22-jarige hitzanger zou per ongeluk in zijn pantalon hebben geplast. Bieber zelf stelt dat de opvallende vlek ontstond tijdens het autorijden. ,,Toen ik een scherpe bocht nam morste er water van een boeket bloemen op het gebied rond mijn geslacht'', reageerde hij op Twitter.