Reddingboot Antoinette van KNRM Stellendam/Ouddorp. archieffoto Timco Houkema
Volledig scherm
Reddingboot Antoinette van KNRM Stellendam/Ouddorp. archieffoto Timco Houkema

Vragen PvdA over medische zorg op zee

DEN HAAG - De Tweedekamerfractie van de PvdA wil van het kabinet weten wat het gaat doen om de medische zorg op zee te verbeteren.

Aanleiding is de brief die het dagelijks provinciebestuur daarover naar Den Haag heeft gestuurd. Volgens die brief laat de spoedeisende medische hulp op zee te wensen over en wordt er in noodgevallen ad hoc opgetreden. De Kamerleden Joyce Vermue en Albert de Vries willen van de ministers Edith Schippers (Volksgezondheid) en Ard van der Steur (Justitie en Veiligheid) weten hoe ze reageren op de waarschuwing van de provincie.

Ze vragen op welke wijze de professionele hulp bij levensbedreigende situaties op zee kan worden verbeterd. De PvdA'ers vragen of betere afspraken tussen de KNRM en het Kustwachtcentrum een mogelijke oplossing zijn. Ook willen ze weten welke rol Zeeland kan spelen. Op land geldt een aanrijtijd van 45 minuten voor ambulances. De PvdA pleit voor onderzoek naar een vergelijkbare norm op zee.

  1. De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar
    ACADEMY AWARDS

    De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar

    In het Dolby Theater in Hollywood worden vannacht voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. De prestigieuze filmprijzen worden toegekend in een groot aantal categorieën waarvan de belangrijkste zijn: Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice en de beste mannelijke en vrouwelijke bijrollen. Het met grote sterren overspoelde glitter- en glamourspektakel is vannacht vanaf 02.30 uur in Nederland te volgen via de zender Net5. Dit zijn de voornaamste nominaties.