Volledig scherm
Het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens. © foto Lex de Meester

Voetveer vaart vrijdag en maandag minder tijdens spits

BRESKENS/VLISSINGEN - Vrijdag en maandag vaart het voetveer tussen Breskens en Vlissingen minder vaak vanwege een reparatie. De afgevallen vaarten vallen precies in de spitsuren. Mensen moeten rekening houden met langere wachttijden.

Het probleem zit in een hoofdmotor van de veerboot Maxima. Donderdag vielen daardoor al vaarten uit. De reparatie duurt echter langer dan verwacht. Er vallen vrijdag en maandag ook vaarten af tijdens de spitsuren.

Net als donderdag moeten mensen daardoor rekening houden met wachttijden. Volgens een medewerker van de Westerschelde Ferry moesten mensen donderdag soms anderhalf uur wachten tot ze meekonden.

Vervallen vaarten
Vrijdag vervallen de vaarten vanuit Vlissingen om 16.33 en 17.33 uur. Vanuit Breskens vaart er geen boot om 17.03 – 18.03 uur.

Maandag zijn er geen afvaarten vanuit Vlissingen om 7.33, 16.33 en 17.33 uur. Vanuit Breskens vervallen de vaarten van 6.53, 8.03, 17.03 en 18.03 uur.

  1. Kijk live mee met de totale zonsverduistering in de VS

    Kijk live mee met de totale zons­ver­duis­te­ring in de VS

    Noord-Amerika is op dit moment getuige van een bijzonder astronomisch fenomeen, namelijk een totale zonsverduistering. Tijdens een eclips staat de maan tussen de zon en de aarde, waardoor het licht van de zon wordt tegengehouden. Zonsverduisteringen komen gemiddeld één keer per driehonderd jaar op dezelfde plaats voor. In Nederland pas weer in oktober 2135. Niemand die nu leeft gaat dat nog meemaken. Hengeloër Arthur Wiegman is daarom naar de VS afgereisd.