VNG.
Volledig scherm
VNG. © ANP

'VNG-congres levert Zeeland miljoen euro op'

GOES - Het binnenhalen van het VNG-congres zal Zeeland een kleine miljoen euro opleveren.

Dat zegt burgemeester René Verhulst van Goes. Zijn gemeente is volgend jaar, op 13 en 14 juni, gastheer voor het belangrijkste congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Daar is volgens Verhulst een lobby van ongeveer een half jaar aan vooraf gegaan. Tweeduizend tot 2500 raadsleden, wethouders en burgemeesters uit het hele land zullen die dagen neerstrijken in Goes en de rest van Zeeland.

"We gaan in elke uithoek van de provincie excursies en themasessies organiseren", zegt Verhulst. Het culinaire gedeelte zal zich hoofdzakelijk in Goes afspelen. De VNG betaalt alle kosten die met de organisatie zijn gemoeid.

Volgens Verhulst is het belangrijk 'dat men ziet wat hier gebeurt'. "Zoals Groningen met de aardbevingsschade wordt geholpen, moet Zeeland met de kerncentrale worden geholpen."

  1. Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Voor persfotograaf Charles Mallo is het helder: slachtoffers van verkeersongevallen zet hij niet op de foto en al helemaal niet van mensen die zichzelf van het leven hebben beroofd. Toen jongeren dat zondagavond in Oss wel deden en stoer hun 'buit' lieten zien aan een groepje leeftijdsgenoten, besloot hij zijn ergernis te delen via Twitter: 'Te triest voor woorden'. Volgens de politie in Oss komen dit soort praktijken steeds vaker voor.