Volledig scherm
© Thinkstock

Vier aanhoudingen op Schouwen in drugszaak

ZIERIKZEE - Drie mannen in de leeftijd van 22 en 24 jaar zijn aangehouden door de politie vanwege drugshandel. Ze zijn afkomstig uit Zierikzee en Burgh-Haamstede.

De politie betrapte begin juni een 24-jarige man uit Zierikzee op heterdaad toen deze cocaïne aan een andere verdachte verkocht. De koper is direct opgepakt, terwijl de dealer later in een pand in Bruinisse is aangehouden. n de woning van de dealer, in Zierikzee, werden cocaïne en hennep gevonden. Daarnaast werden de auto, sieraden ter waarde van 11.000 euro en geld in beslag genomen.

Boksbeugel
Verder onderzoek leidde naar een tweede man van 24 uit Burgh-Haamstede die zich samen met de Zierikzeeënaar in handel in drugs bezighield. Bij een huiszoeking werden verdovende middelen, geld, een balletjespistool en boksbeugel gevonden. Naast de man van 24 werd ook een 22-jarige man aangehouden die op hetzelfde adres woonde.

Handel
De politie heeft verschillende afnemers van verdovende middelen gehoord. Daaruit blijkt dat de 24-jarige man uit Zierikzee al langer actief was op het gebied van handel in cocaïne, XTC en hennep op Schouwen-Duiveland. De twee mannen uit Burgh-Haamstede zijn in vrijheid gesteld. De man uit Zierikzee is dinsdag voor de raadkamer geleid en blijft nog zeker dertig dagen vast zitten.

  1. LIVE: Uitreiking Oscars in filmstad Hollywood

    LIVE: Uitreiking Oscars in filmstad Hollywood

    In Hollywood worden vannacht tijdens een spectaculaire glitter- en glamourshow voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. Maar wie winnen de prestigieuze filmprijzen en welke sterren hebben het nakijken? En klinkt applaus of juist vloeien tranen tijdens al dan niet memorabele dankspeeches en andere opvallende momenten? We houden je met onder meer een live-twitterfeed van filmredacteur Ab Zagt op de hoogte van alle nieuwsfeiten.  Dit artikel wordt gedurende de nacht vernieuwd.