Medewerkers van het RIVM betreden de verkeerspost in Hansweert om onderzoek te doen.
Volledig scherm
Medewerkers van het RIVM betreden de verkeerspost in Hansweert om onderzoek te doen. © Joeri Wisse

Verkeerspost Hansweert blijft dicht

HANSWEERT - De verkeerspost Hansweert blijft in ieder geval gesloten tot alle uitslagen van de onderzoeken van het RIVM bekend zijn.

Naar verwachting komen de resultaten in de loop van dinsdag. De verkeerspost is gesloten nadat in de nacht van zaterdag op zondag twee medewerkers van Rijkswaterstaat onwel zijn geworden. Beide zijn naar het ziekenhuis gebracht. Eén medewerker kon zondag weer naar huis. Zijn collega ligt nog in het ziekenhuis.

Metingen

Zowel de brandweer als het RIVM hebben zondag metingen verricht. Volgens de brandweer waren er geen schadelijke stoffen in het gebouw. Of het RIVM iets heeft aangetroffen wordt dinsdag duidelijk.

Het scheepvaartverkeer op de Westerschelde wordt tijdelijk begeleid door een verkeersleider vanuit het Schelde Coördinatie Centrum in Vlissingen, aldus Gertske de Bruijn van Rijkswaterstaat. Ook is één verkeersleider aan boord van een schip van Rijkswaterstaat om de scheepvaart bij de sluizen te kunnen begeleiden.

  1. LIVE: Uitreiking Oscars in filmstad Hollywood

    LIVE: Uitreiking Oscars in filmstad Hollywood

    In Hollywood worden vannacht tijdens een spectaculaire glitter- en glamourshow voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. Maar wie winnen de prestigieuze filmprijzen en welke sterren hebben het nakijken? En klinkt applaus of juist vloeien tranen tijdens al dan niet memorabele dankspeeches en andere opvallende momenten? We houden je met onder meer een live-twitterfeed van filmredacteur Ab Zagt op de hoogte van alle nieuwsfeiten.  Dit artikel wordt gedurende de nacht vernieuwd.