Kloosterweg in Noordgouwe.
Volledig scherm
Kloosterweg in Noordgouwe. © Google Maps

Verdachte van fatale aanrijding bij Noordgouwe blijft voorlopig vastzitten

NOORDGOUWE - Het Openbaar Ministerie verdenkt de 44-jarige man uit Dreischor die vorige week in Noordgouwe met zijn bestelbus tegen een motor reed, van doodslag en poging tot doodslag.

Bij de aanrijding kwam een 29-jarige vrouw uit Noordgouwe om het leven. Haar bijrijder en tevens levenspartner, een man van 36, raakte zwaargewond.

De officiële uitslagen van het Nederlands Forensisch Instituut, dat het alcoholpromillage van beide mannen onderzoekt, heeft het OM nog niet binnen. "Maar op basis van wat wij weten, hebben wij wel een zeker vermoeden over de mate van roekeloosheid waarmee de verdachte heeft gereden," aldus woordvoerster Martine Pilaar.

Details daarover geeft zij echter niet. De verdachte blijft voorlopig vastzitten.

  1. Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Voor persfotograaf Charles Mallo is het helder: slachtoffers van verkeersongevallen zet hij niet op de foto en al helemaal niet van mensen die zichzelf van het leven hebben beroofd. Toen jongeren dat zondagavond in Oss wel deden en stoer hun 'buit' lieten zien aan een groepje leeftijdsgenoten, besloot hij zijn ergernis te delen via Twitter: 'Te triest voor woorden'. Volgens de politie in Oss komen dit soort praktijken steeds vaker voor.