nazomeren op het strand
Volledig scherm
nazomeren op het strand © Hanneke van der Warf

Unieke tropennacht in Vlissingen

VLISSINGEN - Vlissingen beleefde afgelopen nacht met 21 graden een extreem warme nacht. Nooit eerder kwam een zogenaamde tropennacht zo laat in september voor. Dat meldt Weeronline.

Om 06.40 uur is nog 21 graden gemeten. Normaal is zelfs de middagtemperatuur in Vlissingen half september nog lager, namelijk 19 graden.

Het vorige record was van 5 september 1949. Toen werd het in Maastricht 's nachts niet kouder dan 20,9 graden. Komende nacht kan het in de kustplaatsen, mede door het relatief warme zeewater, opnieuw lokaal tot een unieke tropennacht komen.

Deze dinsdag wordt de warmste 13 september sinds het begin van de metingen in 1901. In het verleden kwam de temperatuur na 5 september nooit boven de 30 graden. Het is dinsdag en woensdag zelfs beduidend warmer in Nederland dan in Spanje en Portugal. Ook in de rest van Nederland zullen deze dinsdag warmterecords verbroken worden.

  1. De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar
    ACADEMY AWARDS

    De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar

    In het Dolby Theater in Hollywood worden vannacht voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. De prestigieuze filmprijzen worden toegekend in een groot aantal categorieën waarvan de belangrijkste zijn: Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice en de beste mannelijke en vrouwelijke bijrollen. Het met grote sterren overspoelde glitter- en glamourspektakel is vannacht vanaf 02.30 uur in Nederland te volgen via de zender Net5. Dit zijn de voornaamste nominaties.