Volledig scherm
Rick Neelen met de reisfolder van China en het glas dat hij gewonnen heeft. © Johan van der Heijden

Thoolse bolleboos mag naar aardrijkskunde olympiade in China

THOLEN - Hij slaagde 'summa cum laude' voor het gymnasium en mag ook nog namens ons land naar de aardrijkskunde-olympiade in China.

Op de cijferslijst van Rick Nelen (18) uit Tholen prijken twee tienen, negen negens en een acht. Toch benadrukt de scholier dat het hem heus niet allemaal komt aanwaaien. "Ik moet er ook gewoon mijn best voor doen", zegt hij. "Al zit ik zeker niet elke avond tot laat te leren."

Veldopdracht

Alsof examen doen nog niet genoeg was, deed Rick begin deze maand ook nog mee aan de Nederlandse voorronde van de aardrijkskunde-olympiade. Daar blonk hij uit in de veldopdracht, het bedenken van een klimaatbestendig toekomstplan voor een natuurgebied bij Tilburg.

Een reis naar de wereld-aardrijkskunde-olympiade in China is het gevolg. "En dat terwijl aardrijkskunde niet eens mijn favoriete vak is", grapt Rick.

Lees het hele verhaal zaterdag in de PZC.

  1. Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht
    foto's

    Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht

    De Kroatische make-up- en bodypaintspecialiste Ines Kus heeft zich gespecialiseerd in optische visagie-illusies. Innanai, zoals ze zichzelf noemt, heeft inmiddels bijna 50.000 volgers op Instagram waar ze haar imposante vormen van geschilderd gezichtsbedrog etaleert. Volgens Kus doet ze soms bijna een halve dag over een veelal ingewikkelde metamorfose. Het resultaat is in de meeste gevallen verbazingwekkend. Eén van haar creaties: een extreem verdraaid hoofd. De artieste stelt dat alles wat ze post honderd procent echt is. ,,Er komt dus geen fotobewerking aan te pas.''