Volledig scherm
De uitreiking van de Thea Beckmanprijs.

Thea Beckmanprijs voor boek over de Ramp

VLISSINGEN - Jeugdboekenschrijfster Selma Noort heeft met haar 'Zeeuwse' boek De zee kwam door de brievenbus de Thea Beckmanprijs 2016 gewonnen. De prijs voor het beste historische jeugdboek voor kinderen tot 12 jaar werd afgelopen weekeinde uitgereikt in het themapark Archeon in Alphen aan den Rijn. Het winnende boek is gebaseerd op het verhaal van Lia Soeting, die zelf als 8-jarige in 1953 de overstroming in Kruiningen meemaakte.

De jury is vol lof over het boek: ,,Je kijkt door de ogen en kruipt in de huid van een nuchter en realistisch achtjarig kind dat het leven, ook in afschuwelijke gebeurtenissen, neemt zoals het komt.'' Het boek van Selma Noort is sinds het juni vorig jaar verscheen een 'bestseller' in Zeeland, op basisscholen dient het als lesmateriaal.

Voor de Thea Beckmanprijs waren vijf boeken genomineerd. Anneriek van Heugten uit Hulst was met haar boek Mijn moeder is geen heks één van hen.

Volledig scherm
Omslag van het boek De zee kwam door de brievenbus.
  1. Eva (24) schreef een open brief aan Van der Staaij: Papa zou trots zijn geweest

    Eva (24) schreef een open brief aan Van der Staaij: Papa zou trots zijn geweest

    Eva de Bruin maakte de afgelopen dagen veel los met haar open brief aan Kees van der Staaij. Ze schreef deze brief naar aanleiding van het opiniestuk dat Van der Staaij over euthansie had geschreven in de The Wall Street Journal. De 24-jarige Nijmeegse voelt zich gesteund door de vele positieve reacties van voor- én tegenstanders van euthanasie. ,,Ik heb niets van hem (Van der Staaij red.) gehoord, dus ik weet niet of hij de brief heeft gelezen.’’