verbreding sloeweg
Volledig scherm
verbreding sloeweg © lou raas

Tevergeefs pleidooi voor onderzoek naar goedkope varianten Sloeweg

MIDDELBURG - Niet alle partijen in Provinciale Staten snappen dat het dagelijks provinciebestuur de twee goedkoopste varianten voor de laatste kruising in de Sloeweg hebben geschrapt.

Het zijn de enige twee varianten waarvoor genoeg geld is. In de Statencommissie economie werd vrijdag gesproken over de oplossing voor de kruising Bernhardweg, Westerscheldetunnelweg, Sloeweg bij 's-Heerenhoek. Het provinciebestuur wil vier varianten nader onderzoeken, die tussen de 12 en 19,1 miljoen euro kosten. Tot dusver is niet meer dan 10,6 miljoen euro in kas.

PvdA, SP, 50Plus en GroenLinks pleitten ervoor ook te onderzoeken of een rotonde kan worden aangelegd (kosten: 3,7 miljoen euro) of een verbetering van de huidige stoplichten (100.000 euro).

Volgens gedeputeerde Harry van der Maas voldoen die varianten niet aan de eisen van veiligheid, doorstroming en toekomstbestendigheid. Dus vindt hij het niet nodig ze verder te onderzoeken. De stoplichten achtte hij wel mogelijk als tijdelijk oplossing.

"Er is ook een financieel kader", reageerde Ger van Unen. "Dit zijn de enige varianten die binnen de financiële kaders passen."

Na de zomer komt de provincie met de resultaten van het onderzoek naar de duurdere varianten.

  1. Moet Helma binnenkort haar kangoeroes afstaan?

    Moet Helma binnenkort haar kangoeroes afstaan?

    Vanaf 1 juli mogen 153 soorten huisdieren niet meer worden gehouden. Het ministerie van Economische Zaken heeft een 'zwarte lijst' opgesteld, met daarop zoogdieren als de oostelijke grijze reuzenkangoeroe, de gestreepte jakhals en de Amerikaanse eland. Tegenstanders van het dierenverbod zijn niet blij met de plannen en bieden verzet. Een van die bijzondere dierenliefhebbers is Helma van Dijk uit Elst. Op een oude manege houdt zij 20 kangoeroes en walibi's. ,,Het is een uitdaging om voor zulke dieren te zorgen. Ze spelen een grote rol in mijn leven.’’