Stoomtrein Goes-Borsele
Volledig scherm
Stoomtrein Goes-Borsele © Marcelle Davidse

Stoomtrein pruttelt dit jaar minder lang door

GOES - De Halloweenritten zijn de laatste die Stichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) dit seizoen rijdt.

De museumtreinen houden wat langer een winterstop dan andere jaren. Normaal rijden ze na oktober nog op reservering, maar dat is dit jaar niet mogelijk door de aanleg van een nieuwe aansluiting op de A58. De stichting maakt van die gelegenheid meteen gebruik om het versleten spoor te vernieuwen. Afgelopen winter is al anderhalve kilometer rails vervangen tussen Kwadendamme en Hoedekenskerke. Dit najaar volgt het ijzer op andere plekken.

Er wordt dan ook grind tussen en naast de rails gelegd. Voornamelijk om het onderhoudsvriendelijker te maken, maar een mooie bijkomstigheid is dat de kans op brandjes kleiner wordt. "Het gebeurt wel eens dat er wat groen onder de trein vlam vat, als er een kooltje is gevallen. Meestal gaat het zo weer uit, maar we willen brand liever voorkomen", aldus Reinier Zondervan, woordvoerder van de SGB.

  1. LIVE: Uitreiking Oscars in filmstad Hollywood

    LIVE: Uitreiking Oscars in filmstad Hollywood

    In Hollywood worden vannacht tijdens een spectaculaire glitter- en glamourshow voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. Maar wie winnen de prestigieuze filmprijzen en welke sterren hebben het nakijken? En klinkt applaus of juist vloeien tranen tijdens al dan niet memorabele dankspeeches en andere opvallende momenten? We houden je met onder meer een live-twitterfeed van filmredacteur Ab Zagt op de hoogte van alle nieuwsfeiten.  Dit artikel wordt gedurende de nacht vernieuwd.