Volledig scherm
© Stock

Steeds meer ondernemers uit Zeeland halen microkrediet bij Qredits

VLISSINGEN - Het aantal Zeeuwse aanvragen voor microkrediet bij de non-profitorganisatie Qredits stijgt.

In het eerste halfjaar klopten 85 Zeeuwse ondernemers aan bij Qredits. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 56. In totaal regelde Qredits in 2015 voor 135 Zeeuwen microkrediet. De teller in 2016 staat nu op 94. Naar verwachting zal het aantal aanvragen ruimschoots boven dat van 2015 uitkomen.

In het eerste halfjaar van 2016 is er landelijk meer dan 20 miljoen krediet verstrekt, een stijging van 18 procent ten opzichte van 2015. Vooral het midden- en kleinbedrijf zorgt voor die toename. De kredieten variëren van 50.000 (microkrediet voor starters) tot 250.000 euro voor mkb-bedrijven.

  1. Cambodjanen kunnen weer genieten van angstaanjagende lekkernij

    Cambodjanen kunnen weer genieten van angstaanjagende lekkernij

    Knapperig, zout en een tikje zoet. Zo wordt de smaak omschreven van een gefrituurde vogelspin. Het regenseizoen is begonnen in Cambodja en dat betekent voor de inwoners van de provincie Kampong Cham dat zij zich weer kunnen verheugen op de lokale lekkernij. Tijdens het regenseizoen komen de spinnen uit de grond en zijn ze makkelijk te vangen. Een goede vogelspinjager kan 140 van de angstaanjagende insecten op een dag te pakken krijgen.