Volledig scherm
© RGBStock

Staatssecretaris: Geen extra geld voor Zeeuws-Vlaamse scholen

DEN HAAG - Om de leerlingendaling in Zeeuws-Vlaanderen het hoofd te bieden, moeten middelbare scholen meer met elkaar samenwerken. Er komt geen extra geld. Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs reageert op verzoek van de PvdA op de brandbrief van de vier Zeeuws-Vlaamse middelbare scholen.

Die stelden dat zonder extra geld van het Rijk, binnen een paar jaar geen goed onderwijs meer gegeven kan worden. Dekker is niet onder de indruk. Hoewel Zeeuws-Vlaanderen hier en daar flinke reisafstanden kent (met name Oostburg), lijkt de rest van de regio veel op andere gebieden in Nederland, aldus Dekker. "Het percentage leerlingendaling is niet uniek te noemen."

Dekker benadrukt dat het beleid is aangepast, dat hij de scholen ondersteunt en dat er niets mis is met de financiering. Dat ze samenwerken en dat er meer plannen voor zijn noemt hij 'stappen in de goede richting'. Maar meer samenwerking is nodig, aldus Dekker.

  1. Justin Bieber: Je bent pas cool als je in je broek plast

    Justin Bieber: Je bent pas cool als je in je broek plast

    Superster Justin Bieber is in de straten van Hollywood gespot met een grote natte plek in het kruis van zijn grijze joggingbroek. Amerikaanse showbizzmedia weten het zeker: de 22-jarige hitzanger zou per ongeluk in zijn pantalon hebben geplast. Bieber zelf stelt dat de opvallende vlek ontstond tijdens het autorijden. ,,Toen ik een scherpe bocht nam morste er water van een boeket bloemen op het gebied rond mijn geslacht'', reageerde hij op Twitter.