]n buitenzwembad De Goudvijver in Serooskerke (W) kan nog ruim een week gezwommen worden.
Volledig scherm
]n buitenzwembad De Goudvijver in Serooskerke (W) kan nog ruim een week gezwommen worden. © Ruben Oreel

Spetterend einde van de zwemzomer

VLISSINGEN - Een aantal buitenzwembaden stelt het einde van het seizoen nog even uit. Fijn voor verhitte dorpsbewoners en voor de zwembaden zelf: dit maakt het slechte voorseizoen goed.

Het seizoen voor openluchtzwemmen is voor veel zwembaden eigenlijk al voorbij. Toch kiest een aantal zwembaden ervoor om hun deuren deze warme week nog een of meerdere dagen open te stellen.

Voorseizoen

Logisch: de bezoekersaantallen waren door het koude weer in het voorseizoen teleurstellend, deze warme dagen zijn een kans om nog wat toegangskaartjes te verkopen. "Het voorseizoen was heel slecht", vertelt Iris Oomkens, bedrijfsleider van buitenzwembad De Goudvijver in Serooskerke (Walcheren). "Maar het hoogseizoen heeft heel veel goedgemaakt." De topdagen voor de buitenzwembaden waren begin juli - de dagen voor de zomervakantie - en eind augustus, toen het tropisch heet was. Op zo'n dag (warm, weinig wind) krijgt Zwembad Stelleplas in Heinkenszand 1.500 tot 2.000 bezoekers. Stelleplas sloot het zwemseizoen afgelopen zaterdag al af, maar besloot vanwege het mooie weer om dorpsbewoners gisteren nog een extra zwemmiddag te bieden.

Lees het hele verhaal in de PZC van donderdag 9 september.

  1. De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar
    ACADEMY AWARDS

    De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar

    In het Dolby Theater in Hollywood worden vannacht voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. De prestigieuze filmprijzen worden toegekend in een groot aantal categorieën waarvan de belangrijkste zijn: Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice en de beste mannelijke en vrouwelijke bijrollen. Het met grote sterren overspoelde glitter- en glamourspektakel is vannacht vanaf 02.30 uur in Nederland te volgen via de zender Net5. Dit zijn de voornaamste nominaties.