Volledig scherm
Postzegels watersnoodramp © Post Nl

Speciale postzegels over Watersnoodramp

OUWERKERK - Post NL brengt vandaag een speciale set van drie ansichtkaarten en twee postzegels op de markt met de watersnood van 1953 als thema. Het vel wordt uitgebracht in een beperkte oplage van tweeduizend stuks.

De prentbriefkaarten tonen het ondergestroomde gebied in 1953. Op de twee bijhorende postzegels zijn luchtfoto's afgedrukt: één van de sluiting van het laatste dijkgat bij Ouwerkerk en de ander met een overzicht van het museum in de vier ongebruikte caissons. Het vel is te koop (5,95 euro) in de museumwinkel en via het postbedrijf. De zegels kunnen worden gebruikt voor het frankeren van een brief.

De uitgave is samengesteld ter gelegenheid van de aanwijzing van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk tot nationaal kennis- en herinneringscentrum. Het museum verwelkomde gisteren de 50.000ste bezoeker dit jaar en stevent daarmee af op evenaring van de 85.000 gasten vorig jaar, verwacht directeur Siemco Louwerse.

  1. Eva (24) schreef een open brief aan Van der Staaij: Papa zou trots zijn geweest

    Eva (24) schreef een open brief aan Van der Staaij: Papa zou trots zijn geweest

    Eva de Bruin maakte de afgelopen dagen veel los met haar open brief aan Kees van der Staaij. Ze schreef deze brief naar aanleiding van het opiniestuk dat Van der Staaij over euthansie had geschreven in de The Wall Street Journal. De 24-jarige Nijmeegse voelt zich gesteund door de vele positieve reacties van voor- én tegenstanders van euthanasie. ,,Ik heb niets van hem (Van der Staaij red.) gehoord, dus ik weet niet of hij de brief heeft gelezen.’’