Volledig scherm
© stock.xchng

Politie neemt agressieve hond in beslag

VLISSINGEN - De politie heeft deze week een hond afgepakt van een 27-jarige inwoonster van Vlissingen. Het dier zou te gevaarlijk zijn.

De hond heeft in het verleden meerdere honden en mensen gebeten. Ondanks een opgelegd muilkorf- en aanlijngebod sloeg het dier op 26 maart van dit jaar opnieuw toe. Op de boulevard werd een andere hond en zijn eigenaar gebeten. De hond overleefde, ondanks behandeling bij een dierenarts, het incident niet. De eigenaar van de hond werd in zijn hand gebeten.

Het incident op de boulevard was de derde keer dat de hond in de fout ging. In 2013 beet hij een vrouw in haar hand en in 2014 sleurde hij een andere hond het water in. Dat dier overleefde het toen niet.

De officier van justitie bepaalde dat de hond afgelopen woensdag in beslag moest worden genomen. De eigenaresse heeft een uitnodiging gehad om een verklaring op het politiebureau af te leggen. De politie heeft de gemeente Vlissingen geadviseerd een aanlijn- en muilkorfgebod op te leggen. Het dier moet ook een gedragstest ondergaan.

  1. Justin Bieber: Je bent pas cool als je in je broek plast

    Justin Bieber: Je bent pas cool als je in je broek plast

    Superster Justin Bieber is in de straten van Hollywood gespot met een grote natte plek in het kruis van zijn grijze joggingbroek. Amerikaanse showbizzmedia weten het zeker: de 22-jarige hitzanger zou per ongeluk in zijn pantalon hebben geplast. Bieber zelf stelt dat de opvallende vlek ontstond tijdens het autorijden. ,,Toen ik een scherpe bocht nam morste er water van een boeket bloemen op het gebied rond mijn geslacht'', reageerde hij op Twitter.