Volledig scherm
© Mariska Hofman/DG

Politie houdt zestien geradicaliseerde Zeeuwen in de gaten

MIDDELBURG - De politie houdt zestien Zeeuwen in de gaten die geradicaliseerd zijn. Het gaat zowel om moslims en als niet-moslims.

 Een van die zestien zit momenteel vast. Over deze inwoner van Walcheren maakte de politie zich het meest zorgen. Hij had de waarschuwingscode rood achter zijn naam staan. De andere vijftien hebben de kleurcode geel, 'zorgelijk', of oranje 'strafbare feiten' achter hun naam staan.

Officier van justitie Marco van Leeuwen maakte donderdag bekend dat de politie de afgelopen tijd signalen heeft gekregen over tientallen mensen die zouden radicaliseren. Na onderzoek blijkt in het merendeel van gevallen het om loos alarm gaat.

  1. Moet Helma binnenkort haar kangoeroes afstaan?

    Moet Helma binnenkort haar kangoeroes afstaan?

    Vanaf 1 juli mogen 153 soorten huisdieren niet meer worden gehouden. Het ministerie van Economische Zaken heeft een 'zwarte lijst' opgesteld, met daarop zoogdieren als de oostelijke grijze reuzenkangoeroe, de gestreepte jakhals en de Amerikaanse eland. Tegenstanders van het dierenverbod zijn niet blij met de plannen en bieden verzet. Een van die bijzondere dierenliefhebbers is Helma van Dijk uit Elst. Op een oude manege houdt zij 20 kangoeroes en walibi's. ,,Het is een uitdaging om voor zulke dieren te zorgen. Ze spelen een grote rol in mijn leven.’’