Rik de Paauw (rechts) en Pieter de Vleesschauwer zetten in het kader van het project Zomerondernemers het winkeltje van de moeder van Rik om in een webshop, het Cadeauwinkeltje.nl.
Volledig scherm
Rik de Paauw (rechts) en Pieter de Vleesschauwer zetten in het kader van het project Zomerondernemers het winkeltje van de moeder van Rik om in een webshop, het Cadeauwinkeltje.nl. © Peter Nicolai

Pieter en Rik weten het nu zeker: 'Ondernemen is wel het leukste wat er is'

IJZENDIJKE - Maandag wordt in Goes het project Zomerondernemers afgesloten. 21 jonge Zeeuwen werkten de afgelopen vakantieweken aan het op poten zetten van een eigen bedrijf.

Ze kregen daarbij advies en hulp van instanties als de Kamer van Koophandel, de Rabobank en andere bedrijven en instanties die de deelnemers leerden wat er bij het starten van een eigen bedrijf komt kijken.

Cadeauwinkel

Rik de Paauw (16) uit IJzendijke en Pieter de Vleesschauwer (16) uit Sas van Gent namen deel aan Zomerondernemers. Het lijkt of de beide gymnasiasten wel heel snel een onderneming uit de grond gestampt hebben. Aan de Isabellaweg in IJzendijke zetelt cadeauwinkeltje.nl en van binnen ziet het er ook uit als een echte winkel.

"Dit was voorheen de winkel van Suus", verklaart Rik. "Het winkeltje van mijn moeder. Dat liep voor geen meter. Ze zei tegen mij 'probeer jij er maar iets mee'." En dus kreeg Rik met zijn zakenpartner Pieter een complete winkel in handen. Het duo maakte er een webshop van. Want moeder heeft daar naar eigen zeggen echt geen kaas van gegeten. Via de website proberen ze de boel te verkopen voor dumpprijzen waarop ze zelf ook nog wat verdienen.

Zodra de winkel van Suus is leegverkocht stoppen ze ermee. Maar beiden weten nu al zeker dat ze ondernemer gaan worden. Rik: „Ondernemen is wel het leukste wat er is.”

  1. De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar
    ACADEMY AWARDS

    De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar

    In het Dolby Theater in Hollywood worden vannacht voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. De prestigieuze filmprijzen worden toegekend in een groot aantal categorieën waarvan de belangrijkste zijn: Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice en de beste mannelijke en vrouwelijke bijrollen. Het met grote sterren overspoelde glitter- en glamourspektakel is vannacht vanaf 02.30 uur in Nederland te volgen via de zender Net5. Dit zijn de voornaamste nominaties.