Volledig scherm
Beeldend kunstenares Tinka Leene.

Per scootmobiel naar Amsterdam voor ziekte MS

MIDDELBURG - Zes Zeeuwen die lijden aan de ziekte MS willen begin september per scootmobiel van de Dam in Middelburg naar de Dam in Amsterdam rijden. De groep wil op maandag 5 september vertrekken. Het is de bedoeling dat ze op 10 september aankomen op hun eindbestemming.

Initiatiefneemster van de 'Luctor et Emergo pelgrimstocht' is Tinka Leene uit Sint Laurens, bedenkster van het Zeeuwse Knop bakblik en bakboek. "Ik was onlangs op de Dam in Amsterdam", vertelt ze. "Toen ik daar die leeuw zag, dacht ik: dit móeten we doen."

Leene wil met de scootmobieltocht bekendheid geven aan MS. "Het is zo'n ongrijpbare ziekte. En er bestaat geen medicijn voor. Je wordt door MS overvallen in de bloei van je leven. We willen er een positieve tocht van maken."

De deelnemers zijn van plan om tijdens hun tocht over het Binnenhof in Den Haag te rijden. "Daar willen we graag minister Edith Schippers bedanken."

  1. Kijk live mee met de totale zonsverduistering in de VS

    Kijk live mee met de totale zons­ver­duis­te­ring in de VS

    Noord-Amerika is op dit moment getuige van een bijzonder astronomisch fenomeen, namelijk een totale zonsverduistering. Tijdens een eclips staat de maan tussen de zon en de aarde, waardoor het licht van de zon wordt tegengehouden. Zonsverduisteringen komen gemiddeld één keer per driehonderd jaar op dezelfde plaats voor. In Nederland pas weer in oktober 2135. Niemand die nu leeft gaat dat nog meemaken. Hengeloër Arthur Wiegman is daarom naar de VS afgereisd.