Volledig scherm
© Thinkstock

Oosterschelderegio besteedt extra aandacht aan laaggeletterden

GOES - Bibliotheken Oosterschelde, Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio (SWVO) en Scalda zetten op donderdag 8 september hun handtekening onder de overeenkomst om samen meer laaggeletterden te helpen.

Wethouder van der Reest is die middag in de Bibliotheek Oosterschelde Goes aanwezig voor de aftrap van het Taalhuis Oosterschelde. Tevens zal hij de nieuwe Zeeuwse TaalHelden huldigen. TaalHelden zijn personen die zich in het voorgaande jaar bijzonder verdienstelijk hebben ingezet voor een beter geletterd Zeeland.

Deze middag is één van de tientallen activiteiten die plaatsvinden in de Week van de Alfabetisering (5 tot en met 11 september) in Zeeland. Diverse gemeenten, bibliotheken en welzijnsinstellingen organiseren onder andere voorleessessies, openingen van Taalhuizen, conferenties met wethouders en taallunches.

  1. Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woorden

    Voor persfotograaf Charles Mallo is het helder: slachtoffers van verkeersongevallen zet hij niet op de foto en al helemaal niet van mensen die zichzelf van het leven hebben beroofd. Toen jongeren dat zondagavond in Oss wel deden en stoer hun 'buit' lieten zien aan een groepje leeftijdsgenoten, besloot hij zijn ergernis te delen via Twitter: 'Te triest voor woorden'. Volgens de politie in Oss komen dit soort praktijken steeds vaker voor.