Volledig scherm
© archieffoto Willem Mieras

Noodopvang lijkt langste tijd te hebben gehad

TERNEUZEN - De noodopvang in Marina Beach en de Zeelandhallen stromen leeg. Eind september beslist het COA over eventuele sluiting.

De instroom van asielzoekers is de laatste tijd zo sterk afgenomen dat er veel minder behoefte is aan noodopvanglocaties. Op termijn overweegt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in heel Nederland vijftien locaties te sluiten. Of daar de twee in Zeeland bij zullen zijn (vakantiepark Marina Beach aan de Braakman bij Hoek en de Goese Zeelandhallen) is nog niet duidelijk.

Robert Ploeg, regionaal COAwoordvoerder, houdt daarover behoorlijk wat slagen om de arm. "De situatie in de wereld kan plotseling veranderen, waardoor de instroom van asielzoekers weer snel toeneemt. Stel dat de coup in Turkije twee weken geleden was gelukt en de nieuwe machthebbers de afspraken met de Europese Unie over het tegenhouden van asielzoekers aan hun laars hadden gelapt, dan had dat zomaar tot veel meer asielaanvragen kunnen leiden."

Lees meer in de PZC van vrijdag 29 juli.

Volledig scherm
© Camile Schelstraete
  1. De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar
    ACADEMY AWARDS

    De belangrijkse nominaties voor een felbegeerde Oscar

    In het Dolby Theater in Hollywood worden vannacht voor de 89ste keer de Oscars (Academy Awards) uitgereikt. De prestigieuze filmprijzen worden toegekend in een groot aantal categorieën waarvan de belangrijkste zijn: Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice en de beste mannelijke en vrouwelijke bijrollen. Het met grote sterren overspoelde glitter- en glamourspektakel is vannacht vanaf 02.30 uur in Nederland te volgen via de zender Net5. Dit zijn de voornaamste nominaties.